9.8.2018 14:30

Διέπρεψαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ στις εξετάσεις πιστοποίησης

Με υψηλά ποσοστά επιτυχίας ολοκληρώθηκαν τον περασμένο μήνα οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων του  «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) Οι  απόφοιτοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε τμήματα των ΕΠΑ.Λ. έως και τον Δεκέμβρη του 2017, στις επτά διαφορετικές ειδικότητες της Α΄ φάσης υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και στα τρία πιλοτικά προγράμματα που οργανώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.

Στη Λέσβο λειτούργησαν τμήματα Μαθητείας της Α΄ φάση στις ειδικότητες Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων – Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Βοηθός Νοσηλευτή, Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών ενώ στη Σάμο λειτούργησε τμήμα Μαθητείας στην ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο 1ο  Ε.Κ. Μυτιλήνης στη Λέσβο και στο  Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ. Σάμου. Τα ποσοστά επιτυχίας των αποφοίτων   τόσο στο θεωρητικό μέρος (88%) όσο και στο πρακτικό-εργαστηριακό μέρος (100%) άγγιξαν το 88%.

Στους/στις επιτυχόντες/-ούσες και στους δύο τύπους εξετάσεων (Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους) χορηγείται Πτυχίο ειδικότητας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους, γεγονός που θα τους βοηθήσει στην είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Μάλιστα λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις πιστοποίησης, οργανώθηκε στα ΕΠΑΛ 35ωρο προπαρασκευαστικό πρόγραμμα, ώστε το δημόσιο σχολείο να προετοιμάσει δωρεάν τους αποφοίτους γι’ αυτές, αναδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο το αυξημένο ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας τόσο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση όσο και για την εργασιακή και εκπαιδευτική προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ.

Ο θεσμός του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» των αποφοίτων ΕΠΑΛ ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2016-17 σε 7 ειδικότητες που αναπτύχθηκαν σε 120 σχολεία, με 180 τμήματα και 1175 εγγραφές, ενώ τη σχολική χρονιά 2017-18 διευρύνθηκε σε 16 ειδικότητες και 187 σχολεία, με 406 τμήματα και 3452 εγγραφές. Την επόμενη σχολική χρονιά σχεδιάζεται η ανάπτυξη τμημάτων μαθητείας σε 21 ειδικότητες, σε ακόμη περισσότερα ΕΠΑΛ και με νέα αύξηση των εγγραφών.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα.

http://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/1162-epal2018_results

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ