3.4.2018 16:05

Διάσταση απόψεων για την τιμή της Μαστίχας

 

Την αγανάκτηση του για τον τρόπο που η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών αντιμετωπίζει τους μαστιχοπαραγωγούς εκφράζει ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γιάννης Ξενάκης, ο οποίος  δύο φορές πήγε στο εργοστάσιο Μαστίχας για να παραδώσει την παραγωγή του και έφυγε άπραγος. « Θεωρώ ανεπίτρεπτο η ‘Ενωση Μαστιχοπαραγωγών να μην σέβεται τον κόπο και τον μόχθο του καλλιεργητή. Ο τρόπος που μας αντιμετωπίζει δεν είναι ο ενδεδειγμένος και τα χρήματα που μας δίνει δεν φτάνουν ούτε για τα μεροκάματα», αναφέρει ο Γιάννης Ξενάκης, ο οποίος για πρώτη φορά μπήκε στη διαδικασία να συλλέξει το μαστίχι  και όπως δηλώνει μάλλον θα είναι και η τελευταία. « Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στο εργοστάσιο για να παραδώσω το μαστίχι. Την πρώτη φορά μου είπαν ότι δεν είναι καθαρή και την πήρα πίσω την ξαναέπλυνα και την έφερα πάλι. Τώρα  μου λένε ότι η μισή δεν είναι καλά πλυμένη, κάποια καφάσια μου είπαν ότι είναι ξερά και την υπόλοιπη την πληρώνουν κατά μέσο όρο 59,50€. Το 65% των μαστιχοκαλλιεργητών αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα όταν φέρει το μαστίχι του στο εργοστάσιο. Είναι δυσάρεστο να συμβαίνει αυτό γιατί οι άνθρωποι  όλο το χρόνο ασχολούνται με την καλλιέργεια και τον καθαρισμό του μαστιχιού και τελικά δεν πληρώνονται για αυτό», επισημαίνει ο κ. Ξενάκης.

Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ. Τούμπος αποφεύγοντας να δώσει συνέχεια στο περιστατικό, ανέφερε ότι οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την καθαρότητα του προϊόντος. «Υπάρχει μηχάνημα που μετράει πόσο καθαρό είναι το μαστίχι και ανάλογα πληρώνεται. Όλα γίνονται βάση προδιαγραφών, δεν είναι τυχαίες οι τιμές».  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ