16.3.2016 10:37

Δια θαλάσσης ο οδηγός ασθενοφόρου στην Αμανή

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

Στην αξιοποίηση της μέχρι στιγμής καθηλωμένης κινητής προνοσοκομιακής μονάδας του πολυδύναμου ιατρείου της Βολισσού, προσβλέπει το Λιμενικό Ταμείο Χίου που κατέθεσε αίτημα παραχώρησής του προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαπιστώνοντας ότι η έλλειψη οδηγού παραμένει δυσεπίλυτο πρόβλημα, η Λιμενική Επιτροπή έλαβε την απόφαση να ζητήσει την παραχώρηση του ασθενοφόρου προκειμένου αφενός να λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων της Αμανής, αφετέρου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πληρωμάτων στη νέα μαρίνα των Λημνιών.

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Αναφερόμενος στο αίτημα του Λιμενικού Ταμείου ο Μιχάλης Μπελέγρης εξήγησε στον «π» ότι η συγκεκριμένη ιδέα προήλθε από άλλες αντίστοιχες μαρίνες που διαθέτουν ασθενοφόρα.

«Η μόνιμη παρουσία του Ασθενοφόρου στα Λημνιά θα μας βοηθήσει να αναβαθμιστούμε στην αξιολόγηση των μαρίνων του Υπουργείου Τουρισμού. Το πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι η έλλειψη οδηγού, κάτι που απαγορεύεται για τον Δήμο, αφού υπάρχει απαγόρευση προσλήψεων. Όμως μέσω του Λιμενικού Ταμείου θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην πρόσληψη ενός τέτοιου ατόμου, είτε μέσω προγράμματος από τον ΟΑΕΔ, είτε μέσω σύμβασης. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόγραμμα τότε το κόστος θα είναι ελάχιστο. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπογράψουμε μία σύμβαση μερικής απασχόλησης, κάτι σαν εφημερία ετοιμότητας ώστε να υπάρχει διαθέσιμος οδηγός για το όχημα», δήλωσε στον «π» ο κ. Μπελέγρης.

Σε ότι αφορά στην παρουσία του Ασθενοφόρου η πρόταση που καταθέτει το Λιμενικό Ταμείο, προβλέπει να χρησιμοποιηθούν τα Λημνιά ως βάση του οχήματος το οποίο ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να μεταβαίνει σε οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου την Παρασκευή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ