26.8.2013 14:07

«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη»

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤ. ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Δεν είναι βεντέτα, ούτε οι Κοφινούσοι έχουν βαλθεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού του Δήμου Χίου για την τοποθέτηση των Σταθμών μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Η προοπτική να βρεθεί άμεσα λύση στην εγκατάσταση των press containers τους βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, όχι όμως εφόσον τις διαβεβαιώσεις που οι ίδιοι ζητάνε τις εκφράζει η σημερινή Δημοτική Αρχή.

«Δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε. Σε κανένα επίπεδο. Ότι είχαν πει ότι θα κάνουν για τον Κοφινά έμειναν στα λόγια την ίδια στιγμή που η περιοχή χρόνια τώρα φιλοξενεί υποδομές όπως τα σφαγεία, την ανακύκλωση και άλλα πολλά που προκάλεσαν αρκετές επιβαρύνσεις», υποστηρίζει ο Γ. Μανάρας.

«Το τελευταίο σπίτι πριν από το χώρο που θέλουν να βάλουν τα press containers είναι 75 μέτρα. Πώς αυτοί οι άνθρωποι διασφαλίζονται ότι δεν θα έχουν πρόβλημα με τη διαδικασία όταν γνωρίζουμε όλοι την προχειρότητα που αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα. Δεν τους εμπιστευόμαστε. Ότι είπαν δεν το έκαναν. Ακόμη και πριν λίγο καιρό που ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου βρέθηκε στον Κοφινά για να δει κάποια προβλήματα που είχε η παιδική χαρά της περιοχής, δήλωσε ότι ούτε ο ίδιος δεν θα άφηνε τα παιδιά του να παίξουν εκεί μέσα...  Αυτό τα λέει όλα. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη για τους Σ.Μ.Α. όμως ο Κοφινάς έχει δεχθεί αρκετές οχλούσες δραστηριότητες χωρίς από την άλλη να έχει κερδίσει τίποτα υπό την έννοια των αντισταθμιστικών οφελών που θα μπορούσαν να έχουν προκύψει», τονίζει ο κ. Μανάρας.


Δίπλα στο Λωβοκομείο;

Πέραν των παραπάνω οι κάτοικοι προβάλλουν και ένα ακόμη επιχείρημα. Την παρουσία του Λωβοκομείου και δίπλα, της τοποθέτησης των Σ.Μ.Α. για τα απορρίμματα. «Είναι δυνατόν από τη μια πλευρά να μην έχουν κάνει το παραμικρό για την ανάδειξη του Λωβοκομείου και από την άλλη να θέλουν να φέρουν και το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται πουθενά» καταλήγει ο Γ. Μανάρας.


Η άρνηση του προέδρου

Πέραν των παραπάνω, τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι έχουν έρθει αντιμέτωποι και με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Χίου Στ. Καμπούρη. Ο πρόεδρος μαζί με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας είχαν επισκεφθεί το χώρο στα σφαγεία του Κοφινά, όταν κάποιος κάτοικος «επιτέθηκε» λεκτικά στον Στ. Καμπούρη και το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Αυτό θεωρήθηκε από τον κ. Κάμπουρη αρκετό για να μην συμπεριλάβει στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. το αίτμηα των Κοφινούσων να συζητηθεί το ζήτημα με τους Σ.Μ.Α. ανάμεσα στα άλλα θέματα. «Εμείς το ζητήσαμε και μας υποσχέθηκε στα. παντελόνια του ότι θα βάλει το θέμα και θα συζητηθεί. Μετά άλλαξε τακτική και δεν το έβαλε. Επειδή δηλαδή κάποιος κάτοικος αντέδρασε λαθεμένα, πρέπει ο πρόεδρος να εκδικηθεί μια ολόκληρη συνοικία. Το γνωρίζουν αυτό οι άλλοι σύμβουλοι; Το γνωρίζει ο δήμαρχος; Είναι αυτό υπέυθυνη στάση;», καταλήγει ο κ. Μανάρας, δηλώνοντας ότι οι κάτοικοι θα παραβρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση ότι κι αν γίνει σε μια προσπάθεια να πείσουν για το λογική των επιχειρημάτων τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ