23.5.2015 11:36

"Δεν προέκυψαν ίχνη πρόσφατης λατόμευσης, ας μιλήσουν για την ταμπακιέρα των αυξήσεων "

Επικαλούμενη τις πρόσφατες αυτοψίες κλιμακίων του Δήμου και της Αστυνομίας η ΤΕΧΝΕΤ χαρακτηρίζει συκοφαντικό το πρόσφατο κατηγορητήριο εις βάρος της από τη ΛΑΤΩ. Σε απαντητική επιστολή της επιμένει να ζητά απαντήσεις για την καταχρηστική, όπως τη χαρακτηρίζει, αύξηση των τιμών πώλησης αδρανών υλικών, καλώντας την να την αιτιολογήσει πειστικά. Αναλυτικά στην επιστολή της αναφέρει:

«Δυστυχώς, ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι ως οι μοναδικοί, τάχα, νόμιμοι επιχειρηματίες του νησιού μας, συνεχίζουν να εμφανίζονται, με περισσό θράσος, ως τιμητές των πάντων, χωρίς, ωστόσο, να απαντούν στο κρίσιμο ερώτημα που τους ετέθη.

Το κύριο ερώτημα, λοιπόν, που με αγωνία εγείρεται από σύσσωμο τον επιχειρηματικό κόσμο της Χίου που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο, είναι γιατί η περί ης ο λόγος εταιρεία «ΛΑΤΩ Α.Ε.» προέβη ξαφνικά, εν μία νυκτί, εντελώς αναιτιολόγητα, καταχρηστικά και κατά προφανή παράβαση των συναλλακτικών αρχών, σε αύξηση των τιμών πώλησης αδρανών υλικών κατά 50% έως και 75% !!!

Είναι προφανές, δε, ότι η, κατά τα ανωτέρω, καταχρηστική τιμολογιακή πολιτική της «ΛΑΤΩ Α.Ε.» διενεργείται «εκ του ασφαλούς», εκμεταλλευόμενη την μονοπωλιακή θέση της στον τομέα της λατομικής δραστηριότητας στη Χίο. Διότι, βεβαίως, είναι τοις πάσι γνωστόν ότι το έτερο λατομείο, στο βόρειο τμήμα του νησιού, έχει προ πολλού πάψει να λειτουργεί, λόγω ανάκλησης της αδείας του, συνεπεία του χαρακτηρισμού της ευρύτερης έκτασης ως NATURA  ...

Αντί, όμως, η εν λόγω εταιρεία να δώσει πειστικές απαντήσεις στο αγωνιώδες -και σε κάθε περίπτωση εύλογο- ερώτημα, διολίσθησε, και πάλι, στη συνήθη πρακτική της, της λασπολογίας και της στρεψοδικίας, προβαίνοντας σε αήθεις και ψευδείς κατηγορίες σε βάρος ΕΙΔΙΚΑ της Εταιρείας μας, περί δήθεν παράνομης λατομικής εκμετάλλευσης στη θέση «Θόλος», τις οποίες, μάλιστα, έστερξε να δημοσιεύσει και στον τοπικό τύπο.

Επειδή, όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Διότι η απάντηση – διάψευση των παραπάνω ψευδέστατων κατηγοριών της «ΛΑΤΩ Α.Ε.» δόθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο από τον Δήμο Χίου, στον οποίον ανήκει κατά κυριότητα η ανωτέρω έκταση. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του διαδικτυακού τόπου “astraparis.gr”, με αφορμή την «καταγγελία» της «ΛΑΤΩ Α.Ε.», ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Στρατής Γδύσης, συνεπικουρούμενος από στελέχη της Υπηρεσίας, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης, 6 Μαΐου 2015 την περιοχή του Θόλους. Από το αποτέλεσμα της αυτοψίας που διενεργήθη και τις σχετικές δηλώσεις του Αντιδημάρχου, ευθέως προκύπτει ότι ουδέν ίχνος ή στοιχείο πρόσφατης λατόμευσης υφίσταται, που να δικαιολογεί τους αήθεις σε βάρος μας χαρακτηρισμούς. Τα αυτά επιβεβαίωσε, μόλις στις 14 και 15 Μαΐου και η Δ/νση Αστυνομίας Χίου, κατόπιν διενέργειας αυτοψίας στην περιοχή.

Είναι προφανές ότι εμείς δεν θα ακολουθήσουμε την ανωτέρω εταιρεία στον ολισθηρό δρόμο της συκοφαντίας που έχει, από μακρού χρόνου, επιλέξει.

Εξάλλου, έχουσι γνώσιν οι φύλακες και δεν θ’ αργήσει ο καιρός εκείνος που η εν λόγω εταιρεία θα λογοδοτήσει για τα ανομήματά της.

Επειδή η «επίθεση» της «ΛΑΤΩ Α.Ε.» κατά της Εταιρείας μας έναν και μόνον σκοπό είχε: Να αποφύγει οιαδήποτε απάντηση για την «ταμπακιέρα»....

Επί του προκειμένου, όμως, και έχοντες την πλήρη πεποίθηση ότι διερμηνεύουμε τη βούληση τόσο των λοιπών επαγγελματιών του κατασκευαστικού κλάδου της Χίου, όσο και των απλών ιδιωτών, οι οποίοι θα κληθούν να επωμιστούν πρόσθετο οικονομικό βάρος, καλούμε και πάλι την εταιρεία αυτή να αιτιολογήσει πειστικά την αλλαγή της τιμολογιακής της πολιτικής.

Με αφορμή, δε, την ως άνω «εχθρική» τιμολογιακή πολιτική, η οποία στρέφεται ευθέως και αμέσως σε βάρος των καλώς νοούμενων συμφερόντων της τοπικής οικονομίας, καλούμε, εκ νέου, όλους τους συναρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν με τη δέουσα προσοχή το φλέγον ζήτημα της χωροθέτησης νέων λατομικών χώρων στη Χίο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις ...

Υ.Γ.: Είναι γνωστό ότι η Εταιρεία μας διατηρεί νόμιμο υποκατάστημα στην Χίο ... συνεπώς παρέλκει να αναφέρονται οι κ.κ. της ΛΑΤΩ στο ότι η φορολογική της έδρα είναι παλαιόθεν στον Κορυδαλλό Αττικής. Η δραστηριοποίηση της Εταιρείας στη νήσο μας και η συνδρομή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας είναι γνωστή, άλλωστε, σε όλους.

Υ.Γ.2: Ευθύς μετά τη δημοσίευση της «περίφημης» επιστολής της «ΛΑΤΩ ΑΕ» σε φύλλο τοπικής εφημερίδας της 05.05.2015, η Εταιρεία μας απέστειλε σχετική επιστολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, στις οποίες απευθυνόταν η «ΛΑΤΩ ΑΕ». Σε καμία, όμως, περίπτωση επιθυμούσαμε να διολισθήσουμε κι εμείς σε μία λογική δημόσιας «κοκορομαχίας» με αντεγκλήσεις, αλληλοκατηγορίες, επιστολές σε μέσα ενημέρωσης κλπ.

Αλλά, επειδή ορισμένοι έχουν αναλάβει «εργολαβικά» τη διαστρέβλωση της αλήθειας, διατελούντες σε μόνιμη «διατεταγμένη υπηρεσία» λασπολογίας, σπίλωσης και συκοφάντησης, προβαίνουμε στη δημοσιοποίηση της παρούσας επιστολής μας, προς γνώση και συμμόρφωση ...»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ