20.10.2014 16:53

Βραχνάς για τη ΔΕΥΑΧ η νομιμοποίηση του αυθαίρετου βιολογικού

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΣΑ ΘΗΛΕΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Περίτρανη απόδειξη για το πώς φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα ως χώρα, αποτελεί η περίπτωση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης. 250.000 ευρώ σε πρόστιμο, περίπου 2.000 ευρώ το μήνα, πληρώνει η ΔΕΥΑΧ στο δημόσιο για τα αυθαίρετα κτίσματα του βιολογικού καθαρισμού, αφού οι εγκαταστάσεις του στερούνται αδείας! Από το 1996 μέχρι και σήμερα οι εγκαταστάσεις είναι αυθαίρετες και κανείς δεν έχει κινήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης τους. Αντιθέτως αρκούνταν στην ανοχή της Κτηματικής μέχρι την επιβολή του προστίμου των 250.000 ευρώ.
Αυθαίρετα
Για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, μπαζώθηκε η περιοχή του Κονταρίου με αποτέλεσμα να αλλάξει ο αιγιαλός. Ο Δήμος Χίου τότε πήρε τις αδειοδοτήσεις, σύμφωνα με το πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Απ. Τζιώτη, αλλά δεν κατάφερε να έχει στα χέρια του την επαναχάραξη του αιγιαλού και της παραλίας από την  Κτηματική, που αποτελούσε προαπαιτούμενο για την άδεια. "Κατατέθηκαν τα έγγραφα αλλά το προεδρικό διάταγμα δεν εκδόθηκε ποτέ" ανέφερε χαρακτηριστικά στον "π" ο κ. Τζιώτης.
Η ΔΕΥΑΧ ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία μονιμοποίησης των αυθαίρετων εγκαταστάσεων του βιολογικού αφού χωρίς αυτήν είναι αδύνατο να προχωρήσει και κάποια άλλη κατασκευή εντός του χώρου αφού κι αυτή θα είναι αυθαίρετη. "Έχουμε μια επικοινωνία με τη γενική γραμματεία δημόσιας περιουσίας για το πώς θα μεθοδευθεί η νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων. Όλες οι εγκαταστάσεις όλο αυτόν τον καιρό είναι χωρίς άδεια. Έπρεπε μετά τη ρίψη των μπάζων κι αφού εξασφαλίστηκαν οι υπόλοιπες άδειες, η Κτηματική να μεταβιβάσει το φάκελο στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας να γίνει επαναχάραξη του αιγιαλού και μετά από την Κτηματική πάλι να δοθεί η άδεια. Έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια θεωρώ ότι θα βρεθεί λύση, αλλιώς θα πρέπει να προχωρήσει το θέμα με νομοθετική ρύθμιση" κατέληξε ο κ. Τζιώτης μην κρύβοντας την αγωνία του για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Το κόστος
Πέραν του ότι οποιαδήποτε εγκατάσταση- κατασκευή πραγματοποιηθεί στο χώρο του βιολογικού θεωρείται αυθαίρετη, όπως και ο ίδιος ο βιολογικός, το αξιοσημείωτο είναι ότι ουδείς μέχρι σήμερα φαίνεται να ασχολήθηκε με τη νομιμοποίηση του βιολογικού αλλά αρκούνταν στο να πληρώνουν επί της ουσίας για αυτήν την αυθαιρεσία το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως! "Τα χρήματα που έχουν καταβληθεί ανέρχονται στις 250.000 ευρώ, τόσο ήταν το πρόστιμο που επιβλήθηκε από τη Κτηματική υπηρεσία για την καταπάτηση του Αιγιαλού. Η νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων είναι προτεραιότητα για μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε" σημειώνει ο κ. Τζιώτης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ