26.1.2016 15:00

Βραβείο ανθρωπιάς στους Χιώτες Λιμενικούς [ΒΙΝΤΕΟ]

«ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΣΩΖΕΙΣ ΖΩΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ», ΔΗΛΩΣΕ Ο ΧΙΩΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΑΤΟΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Δίνουν καθημερινά τη μάχη για να κρατήσουν ζωντανούς και ασφαλείς τους πρόσφυγες, που φθάνουν στις πύλες- εισόδου του Αιγαίου. 
Με αυταπάρνηση, με αίσθημα ευθύνης, με θάρρος και γενναιότητα, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους υπερβαίνουν τα «ανθρώπινα».

Το μέλημα τους ένα και μοναδικό: Να σώζουν ζωές. Και όταν ακούν το «μπράβο» αναρωτιούνται με ειλικρίνεια: «γιατί; τι έκανα;». Αυτοί είναι οι καθημερινοί ήρωες του λιμενικού σώματος.

Στο πρόσωπο του Παντελή Πατούση, του Οδυσσέα Μαθιουδάκη και του Θεμιστοκλή Σαγρέ η Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού σώματος, βράβευσε όλα εκείνα τα στελέχη που διακρίθηκαν για την γενναιότητα, το θάρρος και την προσφορά τους στο συνάνθρωπο.

Στη συγκινητική εκδήλωση η Λέσχη Λιμενικού Σώματος ανακήρυξε επίτιμο μέλος, τη Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της Unesco, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και την βράβευσε για το φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό της έργο, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος «We Care» για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων.

«Να τιμήσουμε και να ανακηρύξουμε ως επίτιμο μέλος της λέσχης Λιμενικού Σώματος την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τη μεγάλη της προσφορά και φιλανθρωπική της δράση στον άνθρωπο και στην κοινωνία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» ανέφερε ο πρόεδρος της Λέσχης Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Πελοπίδας Αγγελόπουλος.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε για την τιμή και συνεχάρη τους ηρωικούς άνδρες του Λιμενικού. «Αισθάνομαι πολύ ταπεινή να βραβεύομαι απόψε μαζί με αυτούς τους ήρωες στους οποίους θα ήθελα να σφίξω το χέρι, να τους συγχαρώ και να τους εκφράσω ένα μεγάλο, ειλικρινές ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου» τόνισε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν τρία στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο πλωτάρχης -κυβερνήτης Παντέλης Βατούσης πατέρας δύο παιδιών, υπηρετεί στη Χίο. Μαζί με τους συναδέλφους του επιχειρεί καθημερινά στο Αιγαίο. Το 2015 διεσώθησαν συνολικά στο Αιγαίο 99.705 πρόσφυγες.

«Το αίσθημα ικανοποίησης και αγαλλίασης όταν σώζεις ζωές είναι ανεπανάληπτο. Είναι η καλύτερη ανταμοιβή στην προσπάθεια που κατέβαλες» είπε ο κυβερνήτης Παντέλης Βατούσης.

Ο αρχικελευστής Οδυσσέας Μαθιουδάκης από τα Χανιά υπηρετεί στην Λέρο. Εκτός των άλλων περιστατικών ήταν εκείνος που παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε βρέφος που βρισκόταν στη θάλασσα.

«Πραγματικά μου κάνατε μεγάλη τιμή. Εύχομαι ο Θεός να μας προσέχει όλους και μια καλή χρονιά» υπογράμμισε ο αρχικελευστής Οδυσσέας Μαθιουδάκης.

Ο λιμενοφύλακας Θεμιστοκλής Σαγρές, υπηρετεί στην Κάλυμνο. Ήταν εκείνος που κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει ένα προσφυγόπουλο από τα παγωμένα νερά. Στην αγκαλιά του ξεψύχησε.

«Αν κάτι έμαθα αυτούς τους τελευταίους μήνες είναι να εκτιμώ τα πολύ απλά και βασικά πράγματα της ζωής που εσφαλμένα θεωρούμε δεδομένα» ανέφερε ο λιμενοφύλακας Θεμιστοκλής Σαγρές.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη του Λιμενικού και των ενόπλων δυνάμεων, άνθρωποι των γραμμάτων και της πολιτικής.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ