25.7.2016 9:36

Βοήθησαν την φωτιά άνεμος και ακαθάριστα χωράφια (ΦΩΤΟ)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τα ξημερώματα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης του νησιού για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βέσσας και της Ελάτας. Στα κεντρικά και νότια του νησιού έχουν βρεθεί από νωρίς το σύνολο των επίγειων δυνάμεων της Π.Υ. συνεπικουρούμενο από δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που επιχειρούν, ένα από τη Χίο και ένα από τη Σάμο. Νωρίτερα, δύο Canadair προπσάθησαν να συμβάλλουν στον γρήγορο έλεγχο της φωτιάς όμως αποχώρησαν καθώς οι άνεμοι δεν επέτρεψαν την τροφοδοσία τους από τις παραλίες του νησιού με νερό.

Μέχρι στιγμής ζημιές φαίνεται να έχουν υποστεί σπίτια στην Ελάτα και ένα τρακτέρ, ωστόσο όλες οι προσπάθειες συντείνουν στον καλύτερο δυνατό έλεγχο του πύρινου μετώπου και στην κατάσβεσή του, αλλά και στην προστασία των κατοίκων των χωριών.

Η Πυροσβεστική δεν έχει ακριβή εκτίμηση για τα αίτια της πυρκαγιάς, ωστόσο δεν αποκλείει ούτε την περίπτωση εμπρησμού, ούτε όμως και του βραχυκυκλώματος σε στύλο ρεύματος μιας και χθες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα σε περιοχές στα νότια.

Η φωτιά βρήκε σύμμαχους της στην εξάπλωση της τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στο νησί καθώς και τα ακαλλιέργητα και ακαθάριστα χωράφια που αρκετοί νοτιοχωρούσοι παράτησαν, δεδομένης της φορολογίας του συμπληρωματικού εισοδήματος τους από την μαστιχοκαλλιέργεια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ