1.4.2015 10:42

Βιώσιμη ανάπτυξη και προβολή της μαστίχας [BINTEO]

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO

Τη δημιουργία  δικτύου φορέων που θα εργαστεί για την ανάδειξη όλων των στοιχείων της μαστιχοκαλλιέργειας,  την διάχυση πληροφοριών για τον  πολιτισμό  που παράγεται με άξονα το εθνικό μας προϊόν και την αξιοποίηση παραγωγικών  ιδεών και προτάσεων, με βασικό κινητήριο άξονα τις διαδικτυακές πλατφόρμες  διάδοσης των πληροφοριών, επέλεξε ως πρώτες κινήσεις  η επιτροπή των που διοργάνωσε την θεματική  ημερίδα με αφορμή την εγγραφή της μαστιχοκαλλιέργειας στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO, με τη συμμετοχή φορέων, που είτε αναπτύσσουν δραστηριότητα γύρω από τη μαστίχα, είτε οργανώνουν και εφαρμόζουν αναπτυξιακή και πολιτιστική δράση στη Χίο.

Αρχές του 2016

Σημαντική είναι και η  ανακοίνωση ότι το Μουσείο Μαστίχας στην περιοχή Τεπέκι του Πυργίου θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στις αρχές του 2016, όπως διαβεβαίωσε η Προϊστάμενη της υπηρεσίας μουσείων της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύντρια του Μουσείου Μαστίχας Χίου Άννα Κιρνικίδου.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Οι υπεύθυνοι του Πολιτιστικού Ομίλου της Τράπεζας και της Ένωσης ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους  φορείς για τη σημασία της εγγραφής και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τη Χίο. Κύριος στόχος της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ο συντονισμός των προσπαθειών όλων των φορέων για την  εναρμόνιση του έργου που έχει αναλάβει και υλοποιεί ο καθένας, για να διαφυλαχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ