16.4.2018 14:15

ΒΙΝΤΕΟ| Στέγη συμπαράστασης και αγάπης στο Νεχώρι

Επιστέγασμα των χρόνιων προσπαθειών του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Νοητική Στέρηση, αποτέλεσαν τα εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Νεχώρι.

Τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου του 2021.

Η συνολική χρηματοδότηση είναι 432.000 ευρώ και αφορά 14 έως 15 άτομα ωφελούμενους. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτείται η απασχόληση 12 εξειδικευμένων εργαζομένων (φυσικοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ). Οι υπηρεσίες που παρέχονται προς τους ωφελούμενους είναι ειδική εκπαίδευση, σωματική άσκηση, φυσικοθεραπεία, ανάπτυξη δραστηριοτήτων και συμβουλευτική.

Πλέον οι γονείς προσανατολίζονται στη δημιουργία χώρο για ηλικιωμένα άτομα με νοητική στέρηση αφού αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι τα γηροκομεία δεν αποτελούν τους κατάλληλος χώρους γι’ αυτά τα άτομα.

Στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν το «παρών» οι Αντιπεριφερειάρχες Στ. Κάρμαντζης και Γ. Ξενάκης, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Π. Μπουγδάνος και Κ. Παπαδόπουλος καθώς και οι αντιδήμαρχοι Ν. Καρασούλης και Γ. Παπαδόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ