7.4.2018 19:33

ΒΙΝΤΕΟ | Παρέλαση στήριξης του Ρουκετοπόλεμου

Εκατοντάδες ρουκετατζήδες αλλά και απλοί πολίτες αναβίωσαν την πατροπαράδοτη παρέλαση

Από εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων και ο κορυφαίος Έλληνας Επιστήμονας, Αστροφυσικός Στ. Κριμιζής, συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση των ρουκετατζήδων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Μ. Σαββάτου με αφετηρία την παραλιακή ζώνη του Βροντάδου και πορεία προς τις δύο ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής.

Υπό τη διακριτική επιτήρηση της Αστυνομίας, εκατοντάδες ρουκετατζήδες αλλά φίλοι του εθίμου βρέθηκαν στο Γούβι, όπου από νωρίς το μεσημέρι κατακλύστηκε από τους φίλους του εθίμου.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, αυτοδιοικητικοί του Δήμου Χίου όπως ο Μ. Φαφαλιός, ο Στρ. Γδύσης και ο Ν. Νύκτας καθώς και εκατοντάδες απλοί πολίτες.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα το έθιμο δεν πραγματοποιήθηκε στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής, στα πρώτα χρόνια της δικτατορίας και το 2016 μετά από διαμαρτυρίες ελάχιστων περιοίκων των δυο εκκλησιών.

Η συνέχεια θα δοθεί σε λίγη ώρα στον χώρο των συνεργείων των δύο ενοριών.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "π" ΣΤΟ FACEBOOK

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ