11.9.2015 4:59

To «Βενιζέλος» ήρθε, το πρόβλημα παραμένει [BINTEO- ΦΩΤΟ]

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την πρώτη του προσέγγιση στο λιμάνι της Χίου πραγματοποίησε στις 03:10 τα ξημερώματα της Παρασκευής το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά.

Συνολικά τόσο με το πλοίο της γραμμής όσο και με το «Βενιζέλος» υπολογίζεται ότι έφυγαν από τη Χίο περί τα 900 άτομα, όμως το πρόβλημα παραμένει.

Παρότι οι αρχές πόνταραν στην ευπρεπή εικόνα της πόλης ενόψει της σημερινής άφιξης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου η πραγματικότητα μάλλον διαψεύδει τις προσδοκίες τους.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής τόσο ο χώρος γύρω από το Λιμεναρχείο όσο και εντός του Δημοτικού Κήπου, θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο ενώ αρκετοί πρόσφυγες συνεχίζουν να παραμένουν στα συγκεκριμένα σημεία.

Αναφορικά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναχώρησε από το νησί μας στις 4 τα ξημερώματα με προορισμό τη γειτονική Λέσβο προκειμένου να παραλάβει κι από κεί μετανάστες. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ