30.3.2015 14:39

Αυστηρά κυκλοφοριακά μέτρα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟ, ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν ντόπιους και ξένους επισκέπτες στο ρουκετοπόλεμο του Βροντάδου το βράδυ του Μεγάλο Σαββάτου, αλλά όσοι θα θελήσουν να απολαύσουν  με ασφάλεια το θέαμα  θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν ειδικά για την κυκλοφορία στην «εμπόλεμη» περιοχή.

Για να μην ταλαιπωρηθούν, αλλά και να μην ταλαιπωρήσουν τον κόσμο και  τις αρμόδιες αρχές, που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση  της ασφαλούς τήρησης του εθίμου αυτή τη δύσκολη βραδιά , ο δήμος Χίου, η Τροχαία, η Πυροσβεστική και οι ρουκετατζήδες συμφώνησαν στην επιβολή κυκλοφοριακών μέτρων.

Για την ασφαλή πρόσβαση, διαμονή και αποχώρηση των επισκεπτών και την διευκόλυνση της αποστολής των οχημάτων και των ανδρών της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, των ασθενοφόρων και την ΛΕΦΕΔ, αποφασίστηκαν τα παρακάτω μέτρα, για τη ασφαλή διεξαγωγή  του εθίμου.

  1. Απαγορεύεται η  στάθμευση οχημάτων στον χώρο  του ρουκετοπόλεμου και στην ευρύτερη περιοχή που ορίζεται από τα γεωγραφικά όρια των συνοικιών του Αγ. Μάρκου, της Παναγίας Ερυθιανής, των Γκιούλικων, του Αγ. Μακάριου και των Λεμάνικων.
  2. Στην επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού, από την περιοχή Γκιούλικα έως την πρώτη στροφή του Αίπους μετά τον Αγ. Μακάριο η διαδρομή θα είναι μόνο άνοδος και θα απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων. Για να ολοκληρώνεται κυκλικά η διαδρομή και να μην εγκλωβίζονται τα οχήματα από τη δεξιά  κατηφορική στροφή μετά τον Αγ. Μακάριο έως τα Λεμάνικα του Βροντάδου, θα επιτρέπεται μόνο η κάθοδος και θα απαγορεύεται η στάθμευση.
  3. Από την πρώτη  στροφή έως και τις κεραίες του Αίπους τα οχήματα θα παρκάρουν μόνο από τη μια πλευρά της οδού.
  4. Τα  τουριστικά λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους τουρίστες στις στροφές του Αίπους θα παρκάρουν μετά από τις κεραίες έως το τουριστικό χωριό του Αίπους.

Η επιστροφή τους προς την πόλη της Χίου θα αρχίσει μετά  τις 01.00, όταν θα έχει αποσυμφορηθεί ο δρόμος από το μεγάλο φόρτο των επισκεπτών.

  1. Οι εποχούμενοι θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματα τους στο χώρο της Δασκαλόπετρας και  στην πλατεία του  ΦΟΒ. Προς και από τον Αγ. Μακάριο  θα μεταφέρονται με αυτοκίνητα του δήμου.

Παράκληση

Ο υπεύθυνος του Δήμου Χίου Αντιδήμαρχος Στρατής Γδύσης παρακαλεί τον κόσμο να δείξει πνεύμα συνεργασίας, για  να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι και να έχουν τη δυνατότητα οι υπηρεσίες να επέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί .

Ο δήμος θα ενημερώσει έγκαιρα και λεπτομερώς  τον κόσμο για τη διαδικασία και τα μέτρα. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο στα τηλ. 694511111 και 2271351616.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ