24.5.2021 12:28

Ασφαλιστικά μέτρα ετοιμάζουν οι κάτοικοι της Πλατείας Πούλου αν δεν σταματήσουν τα έργα του ΔΕΔΔΗΕ

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία υποσταθμού ρεύματος

Έτοιμοι να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΔΕΔΔΗΕ σε περίπτωση που συνεχιστούν τα έργα στην πλατεία Πούλου στον Βροντάδο, εμφανίστηκαν με δηλώσεις τους, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων, οι κάτοικοι της περιοχής.

Όπως δήλωσαν στο Politischios.gr, ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της υπογειοποίησης των καλωδίων και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή άδεια, ύψωσε κολώνες στην πλατεία, με σκοπό να δημιουργήσει υποσταθμό ρεύματος.

Αναφερόμενοι στο ζήτημα οι κάτοικοι επεσήμαναν ότι πρόκειται για σαφή υποβάθμιση της περιοχής τους, τη στιγμή μάλιστα, που όπως είπαν, υπάρχει διαθέσιμος χώρος λίγα μέτρα μακρύτερα για τη δημιουργία υποσταθμού.

Όπως εξήγησαν, η πλατεία που είχε δημιουργηθεί επί δημαρχίας Αριστείδη Ζαννίκου καθημερινά φιλοξενεί παιδιά ενώ φέτος το καλοκαίρι, προγραμματίζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις στο συγκεκριμένο σημείο.

Εκτός των άλλων, οι κάτοικοι έθεσαν και ζήτημα οδικής ασφάλειας σημειώνοντας ότι, η πλατεία βρίσκεται πάνω σε τρίστρατο όπου δέχεται όλο το κυκλοφοριακό φορτίο της βόρειας Χίου και η τοποθέτηση των κολώνων στο συγκεκριμένο σημείο περιορίζει αισθητά την ορατότητα.

Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος Ομηρούπολης Νίκος Νύκτας, επεσήμανε ότι θα θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας τη συνδρομή και την παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ