14.12.2023 7:14

Art Hub Athens- Βιωματικό σεμινάριο και δράσεις στο 3ο δημοτικό σχολείο Βροντάδου - Βίντεο

Μια πολύ ωφέλιμη και όμορφη δράση - εικαστική παρέμβαση από το ART HUB ATHENS, που έχει σχέση με το περιβάλλον, τη διαφορετικότητα και τα ίσα δικαιώματα, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Μάρκου Βροντάδου.

Πρόκειται για μια δημιουργική διαδικασία, ώστε οι μαθητές να δείξουν τη φωνή τους, να στοχεύσουν σε ένα κοινό όραμα μέσω της τέχνης και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και όχι μόνο αλλά και μια πρωτοβουλία συνδυασμένη με τη συνεργατικότητα που είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ζωγραφίζουν τις κερκίδες και τους τοίχους του αυλόγυρου του σχολείου τους με θέματα από το περιβάλλον τη θάλασσα, την καθημερινή μας ζωή και τη συνεργασία, προτείνοντας τη θεματολογία των έργων, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των εθελοντών του Πολιτιστικού Φορέα ART HUB ATHENS ( με έδρα την Αθήνα ) που ασχολείται με έντονα κοινωνικά ζητήματα μέσω τέχνης. Ευαισθητοποιεί και δραστηριοποιεί πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας θέσεως, μόρφωσης και καταστάσεως, ούτως ώστε να δραστηριοποιηθούν και να δρουν ως πολίτες που αποζητούν την κοινωνική αλλαγή πάντα προς το καλύτερο.

Η δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας ξεκινά πάντα από την καλή και ωφέλιμη εκπαίδευση στις μικρές ηλικίες, γιαυτό και η Εκπαιδευτική αυτή Παρέμβαση των Εθελοντών του ART HUB ATHENS είναι εύστοχη και ουσιαστική αφού τα παιδιά είναι η ελπίδα και η ζωή του μέλλοντος κι ότι μάθεις από μικρός σωστά, σωστά το κάνεις κι όταν μεγαλώσεις, γιατί όπως λέει και ο λαός... '' η συνήθεια είναι μισή φύση ''.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023

Για τον ΠΟΛΙΤΗ μίλησαν για τη δράση ο Γιάννης Τζομάκας - Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ART HUB ATHENS και η Αγγελική Μπριτζίλντα Τόμα - Εθελόντρια του ART HUB ATHENS. Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρκου Βροντάδου, μίλησε ο Διευθυντής Δημήτρης Ντούλης, που τόνισε ότι όλα έγιναν σε συνεργασία με τους Δασκάλους και τον ίδιο... και ότι τα έξοδα αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας τα κάλυψε όλα o Πολιτιστικός Φορέας ART HUB ATHENS... Πρόσθεσε ότι είναι πολύ ευχάριστο που οι γκρίζοι τοίχοι της αυλής του σχολείου μεταμορφώνονται σε πολύχρωμους με θέματα που αναφέρονται στη Χίο, το περιβάλλον και τη συνεργασία.

Η δράση αυτή στη Χίο είναι μια από τις πρώτες παρόμοιες δράσεις του ART HUB ATHENS στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και υποστηρίχθηκε από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τέως Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ