17.9.2012 16:24

Αρωγός της κοινωνίας το Νοσοκομείο της... Λήμνου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΤΟΥ...»ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ»

Η έναρξη της σχολική χρονιάς σηματοδοτεί για τους γονείς μια οικονομική αιμορραγία που αγγίζει σχεδόν το ύψος ενός ολόκληρου μισθού με δεδομένες τις σημερινές συνθήκες.
Μέσα σε όλα τα έξοδα, τετράδια, μολύβια, βιβλία, κλπ, έρχονται να προστεθούν για κάποιους μαθητές και τα έξοδα για τις ιατρικές εξετάσεις για τη χορήγηση των βεβαιώσεων για την εγγραφή τους στις δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το κόστος για όλα αυτά μπορεί να φτάσει και τα 150 ευρώ για κάθε παιδί.
Παράδειγμα οι Λημνιοί
Όπως αναφέρθηκε εκτενώς στον λεσβιακό τύπο, «οι εξετάσεις στο Νοσοκομείο της Λήμνου για τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων υγείας για την εγγραφή των μαθητών στις δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιούνται δωρεάν».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Νοσοκομείο, οι εξετάσεις για το Παιδιατρικό Τμήμα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι  και χωρίς ραντεβού.
Αντίστοιχα θα πραγματοποιηθούν και οι άλλες εξετάσει Οφθαλμολογικές και Καρδιολογικές, χωρίς οι γονείς να πληρώσουν το κόστος των 5 ευρώ.
Όπως και στο... «Σκυλίτσειο»; 
Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά λίγο πιο πέρα από τη Χίο, το τοπικό Νοσοκομείο εγκλωβισμένο μέσα στη χαρτούρα και τη γραφειοκρατία του, μέσα στους διαγωνισμούς της τελευταίας στιγμής και στον τραγέλαφο που προκαλούν, αδυνατεί ακόμη και να ενημερώσει εκτενώς για το αν η πρωτοβουλία του Νοσοκομείο της Λήμνου έχει βρει μιμητές και στον τόπο μας.
Χρεώνει τις εξετάσεις των μαθητών το «Σκυλίτσειο» ή όχι, στα πλαίσια της απαραίτητης για την εποχή κοινωνικής πολιτικής;
Αν δεν χρεώνει, ειλικρινά τι κόπος θα ήταν να ενημερώσει τον κόσμο μέσω μιας ανακοίνωσης; Ο Θεός και η ψυχή τους....

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ