7.3.2017 18:02

Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου στη Δασκαλόπετρα

Τραγική κατάληξη είχε η διαμάχη δύο ανδρών στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, αφού 38χρονος θύτης προσπάθησε να σκοτώσει με όπλο 47χρονο συμπολίτη μας, πυροβολώντας τον στον πρόσωπο.

Το συμβάν

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι ο θύτης και θύμα είχαν διαφορές από το πρόσφατο παρελθόν οι οποίες ουδέποτε λύθηκαν με αποτέλεσμα τα πράγματα να οδηγηθούν στο σημερινό αιματηρό περιστατικό.

Όπως προκύπτει από την προανάκριση ο 38χρονος δράστης, το μεσημέρι της Τρίτης εντόπισε το τροχόσπιτο στο οποίο διαμένει το 47χρονο θύμα πάνω από τον αρχαιλογικό χώρο της Δασκαλόπετρας, προν το μνημείο του Ψυχάρη.

Έπειτα από νέο διαπληκτισμό ο 38χρονος έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές στο πρόσωπο τον 47χρονο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στο μάτι και στο μάγουλο. Μόλις το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος ο δράστης το έβαλε στα πόδια χωρίς όμως να πάει μακριά καθώς κρύφτηκε στην τριγύρω περιοχή.

Όταν περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, ένοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τον εντόπισαν κρυμμένο κοντά στο τροχόσπιτο, τον συνέλλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου όπου και ανακρίνεται.

Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Άμεση υπήρξε η επέμβαση του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 47χρονο στο Νοσοκομείο όπου εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο με βαριά τραύματα στο μάτι και στο πρόσωπο. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί, ήρθαν σε επικοινωνία με το κέντρο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ με σκοπό τη μεταφορά του άτυχου θύματος στην Αθήνα με c-130 όταν η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιηθεί.

Ήρθε από την Αθήνα και θα έφευγε το ίδιο βράδυ

Το πιο σημαντικό στοιχείο που κατάφερε να εντοπίσει η Αστυνομία είναι τα εισιτήρια του θύτη, αφού έφθασε στο νησί το πρωί της Τρίτης και θα έφευγε το ίδιο βράδυ με το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Χίου.  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ