16.8.2016 16:52

Απόβαση "Mastihashop" στην Τουρκία

Η Ε.Μ.Χ. ΒΡΗΚΕ "ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ" ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Μοιάζει με κάτι σχεδόν... αναπόφευκτο. Η υψηλή προτίμηση των γειτόνων στα παράγωγα και τα υποπαράγωγα της μαστίχας, ο σχεδόν μόνιμος "εθισμός" των Τούρκων στον τοπικό μας πλούτο και οι ανάγκες της εποχής, οδήγησαν την Mediterra Α.Ε. στην σε μία συνεργασία που από καιρό έπρεπε να γίνει.

Το πρώτο Mastihashop με έδρα τη Σμύρνη είναι σχεδόν γεγονός και οι πρόσφατες αποφάσεις που ελήφθησαν σε διοικητικό επίπεδο, θέλουν την Ένωση να είναι έτοιμη να ξεκινήσει το δίκτυο δικών της καταστημάτων στην Τουρκία, με τις ευλογίες μάλιστα του επιχειρηματικού κόμσου της γείτονος που βλέπει πίσω από την πρωτοβουλία, μεγάλες ευκαιρίες.

Για το πρότζεκτ που είναι σχεδόν έτοιμο, προηγήθηκε μία περίοδος μακρών διεργασιών και κυρίως σωστής επιλογής συνεργάτη της Mediterra στην Τουρκία που τελικά ολοκληρώθηκε. Ο επιχειρηματίας που θα αναλάβει μέρος του πλειοψηφικού πακέτου για τα τουρκικά ποσοστά βρήκε ήδη το χώρο για το πρώτο κατάστημα, νοίκιασε τα γραφεία που θα στεγάσουν την επιχείρηση και η μαστίχα είναι έτοιμη να αποβιβαστεί στην αχανή τουρκική αγορά, διεκδικώντας μέρος από την αγορά στα χιώτικα προϊόντα τα οποία ούτως ή άλλως είναι γνωστά στους Τούρκους.

Το κατάστημα νούμερο "1" θα ανοίξει στη Σμύρνη και θα φιλοξενήσει όλες τις χιώτικες γεύσεις, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει σύνοτμα μια "ελεγχόμενη" εξάπλωση, όπουδήποτε προκύπτει η ανάγκη να παρουσιαστεί η μόνη γνήσια χιώτικη μαστίχα. "Δουλέψαμε πάρα πολύ στο σχέδιο το οποίο και άργησε σχετικά να υλοποιηθεί προκειμένου να διασφαλιστούν πλήρως τα τοπικά συμφέροντα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Δεν υπήρχε περιθώριο λάθους γι' αυτό και η επιλογή συνεργάτη- συνεταίρου ήρθε μετά από ενδελεχή έλεγχο πολλών και διαφορετικών παραγόντων. Θα μπούμε στην αγορά της Τουρκίας και θα δώσουμε τις απαραίτητες μάχες για την εδραίωση των ούτως ή άλλως δημοφιλών χιακών προϊόντων", δηλώνει στον "π" ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. Γ. Τούμπος, θεωρώντας βέβαιο ότι το βήμα "επιχειρηματικής απόβασης" στη γείτονα, δίνει και τις απαραίτητες απαντήσεις σε επίπεδο διασποράς φημών αναφορικά με το ποια είναι η μαστίχα, ποιος την κατέχει και που καλλιεργείται.

Το πρώτο κατάστημα ανοίγει σύντομα στη Σμύρνη και θα ακολουθήσει σύντομα ένα δίκτυο Mastihashop που θα καλύπτει τις ανάγκες των γειτόνων στην αγορά χιακών προϊόντων.

Η Μαστίχα πάει Τουρκία με σκοπό να μείνει... και θα μείνει....   

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ