4.3.2024 12:42

Από το 2018 δεν υφίσταται λειτουργικά για το Υπουργείο Παιδείας το Δημοτικό Σχολείο Λαγκάδας (video)

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Συκιάδας- Λαγκάδας αναφέρθηκε μέσα από δηλώσεις του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Ρες, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε συνάντηση με γονείς της Λαγκάδας.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιάννης Ρες, «υπάρχει το ΦΕΚ του 2018 που ορίζει σαφώς ότι το Δημοτικό Σχολείο Συκιάδας Λαγκάδας, έτσι όπως είναι η σωστή ονομασία του έχει έδρα τη Συκιάδα».

 Από το 2018, μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ έχει αδρανοποιηθεί το πληροφοριακό σύστημα του Δημοτικού Σχολείου Λαγκάδας, κάτι που σημαίνει σύμφωνα με τον κ. Ρε ότι, για το Υπουργείο Παιδείας δεν υφίσταται λειτουργικά Δημοτικό Σχολείο Λαγκάδας και ότι: «Ως εκ τούτου θα πρέπει τα παιδιά να φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Συκιάδας, όπως και γίνεται, με ο, τι αυτό προβλέπεται, δηλαδή μεταφορά από και προς το Δημοτικό Σχολείο Συκιάδας καθ΄ότι τίθεται πλέον θέμα νομιμότητας η οποιαδήποτε μη εφαρμογή του νόμου».

Στο ερώτημα του «π» αν υπάρχει νομικό πρόβλημα στη λειτουργία και του Δημοτικού Σχολείου Λαγκάδας όπως συνέβαινε μέχρι και σήμερα ο κ. Ρες εξήγησε ότι αυτό επιφέρει νομικής φύσεως θέματα για όλους τους εμπλεκόμενους, δασκάλους αλλά και γονείς.

«Για την ώρα έχει ισχύ το συγκεκριμένο ΦΕΚ. Υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια δραματική αύξηση μαθητών που δηλώνουν διεύθυνση της οικίας τους τη Λαγκάδα και αντίστοιχα μείωση της Συκιάδας, ενδεχομένως το Υπουργείο Παιδείας θα το επανεξετάσει. Για την ώρα όμως και ξέρουμε ότι αυτά δεν αλλάζουν εύκολα, προφανώς μετά από τις ενέργειες που είχαν γίνει μέχρι την το 2018, είναι το συγκεκριμένο που ορίζει σαφέστατα ως έδρα τη Συκιάδα», κατέληξε ο ίδιος.

Ως προς το δυναμικό του Δημοτικού Σχολείου Συκιάδας – Λαγκάδας, ο κ. Ρες επεσήμανε ότι φέτος φοιτούν 21 παιδιά και συγκεκριμένα 13 από τη Συκιάδα και 8 από τη Λαγκάδα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ