28.11.2015 14:26

Από τη Χίο στο Άργος ύφασμα με το αίμα του Αγίου Αγγελή

Εφέτος συμπληρώθηκαν 202 χρόνια από το μαρτύριο του Αγίου Αγγελή του Αργείου και η πόλη του Άργους με κάθε λαμπρότητα , με επίκεντρο τον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους, υποδέχθηκε από την ακριτική Χίο, τόπος όπου μαρτύρησε ο Αργείος Άγιος, ύφασμα με το αίμα του Αγίου Αγγελή.

Το τεμάχιο αυτό του υφάσματος έφερε στην Αργολίδα ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Η υποδοχή έγινε στην είσοδο του ναού κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Το τεμάχιο υποδέχτηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδος και πάρα πολύ κόσμο.

Το ιερό αυτό και άγιο κειμήλιο κατείχε η οικογένεια του αειμνήστου Ιερέως Μάρκου Βασιλάκη, εφημερίου στην Χίο.

Ο κ. Βασιλάκης είναι παππούς του Μητροπολίτου Χίου. Στην υποδοχή παρών ήταν οι τοπικές αρχές του τόπου.

Ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την άδεια που έδωσε ώστε να έρθει στην Αργολίδα το τεμάχιο αυτό ,καθώς και τον Σύλλογο Δεσμοί Αίματος που ζήτησαν από την Μητρόπολη Χίου το Ιερό αυτό κειμήλιο για να έρθει στην Αργολίδα προς προσκύνηση και ευλογία των κατοίκων.

Ο Άγιος Αγγελής είναι ο προστάτης Άγιος του συλλόγου.

Φανερά συγκινημένος κατά τον λόγο του ήταν ο Μητροπολίτης Χίου όταν αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Β', μιας κι ήταν πνευματικός του και τον αγαπούσε ιδιαίτερα.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε εσπερινός και Ιερά παράκληση προς τον Αγιο χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου.

Οι Ιερείς του ναού πρωτοπρεσβύτεροι π. Γεώργιος Σελλής και π. Παναγιώτης Κιντής ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη για την ευλογία να φέρει το ιερό τεμάχιο στο Αργος και του δώρισαν αναμνηστικά από την περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ