31.10.2014 10:11

Από στέγη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ως … εστιατόριο

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον του Δήμου για το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο του, το δημοτικό ακίνητο επί της οδού Λάδης. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα εντάσσεται ποσό 10.000 ευρώ για τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναδιαρρύθμισή του.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρη η μελλοντική χρήση του. Ο χώρος θα μπορούσε να στεγάσει πιο αξιοπρεπώς το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., να φιλοξενήσει διάσπαρτες σήμερα δημοτικές υπηρεσίες ή ένας του όροφος να διαμορφωθεί σε αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Σκέψεις διάθεσης του χώρου σε ιδιώτη υπάρχουν για τον τελευταίο του όροφο. Η οπτική σύνδεση του με το Κάστρο και τη θέα του λιμανιού ενδεχόμενα θα ήταν ιδανική για τη στέγαση εστιατορίου, εκτιμάται στη δημοτική αρχή. Πάνω από όλα θα επιδιωχθεί η ενεργειακή του αναβάθμιση και η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί με γνώμονα την πιο συμφέρουσα για το Δήμο λύση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ