8.10.2015 15:24

Από το μηδέν... στους δεκαπέντε!

ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ....

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση εργολαβικών εταιρειών στον διαγωνισμό της Περιφέρειας για το οδικό δίκτυο της Βόρειας Χίου.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, η εργολαβία ύψους 800.000 ευρώ που προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας στο Παντουκειός, κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 15 προσφορές, οι οποίες θα ανοιχτούν και θα καθαρογραφούν στο επίσημο πρακτικό μέσα στις επόμενες ημέρες. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε κανονικά να προβληματίσει, καθώς πριν από λίγους μήνες μόνο με παρακάλια η Περιφέρεια θα έβρισκε ανάδοχο, ωστόσο μόλις έγινε γνωστό το κόστος του έργου, όλες οι εταιρίες έσπευσαν να θυμηθούν την παρουσία του και φυσικά η Περιφέρεια να πανηγυρίσει την επί χρόνια ολιγωρία της.

Μετά την ανακήρυξη του αναδόχου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας θα πρέπει να εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε αμέσως μετά να υπογραφεί και η τελική σύμβαση.

Για θετική εξέλιξη η οποία επιτέλους θα αποκολλήσει από το τέλμα το πολύπαθο έργο της Γέφυρας έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θ. Βαλσαμίδης εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι εργασίες θα εκκινήσουν το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβρη. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν θα ακολουθήσουν εντάσεις επί ενστάσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ