1.8.2014 11:03

Από το... «κάθε χωριό και γήπεδο» στο... «ταπί και ψύχραιμοι» [ΦΩΤΟ]

- ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ ΓΗΠΕΔΩΝ;

«Πνέει τα λοίσθια» το γήπεδο της ΕΠΣ Χίου στην Καλλιμασιά μια δεκαετία αφότου, το 2006 που δόθηκε σε χρήση, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά εργασία συντήρησης κι επισκευής με αποτέλεσμα ο χρόνος να έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στους βοηθητικούς χώρους και στις κερκίδες.

Το πάλαι ποτέ στολίδι των αγωνιστικών χώρων της Χίου ζητά απεγνωσμένα βοήθεια καθώς είναι βέβαια ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα είναι πλέον ακατάλληλο, ακόμη και για τον βασικό λόγο ύπαρξής του, τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων.

Η ΕΠΣ στην οποία ανήκει το γήπεδο αδυνατεί να το επισκευάσει όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής στον «π», αν και το γήπεδο αποτελεί ιδιοκτησία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για δείγμα και ο μόνο τρόπος να αποκατασταθούν οι φθορές και να συνεχίσει τη λειτουργία του φιλοξενώντας τις ομάδες που φιλοξενεί σήμερα για αγώνες και προπονήσεις, είναι να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ώστε να εξευρεθεί χρηματοδότηση για την επισκευή του.

Ως τότε η καλή του κατάσταση επαφίεται στους υπεύθυνους του «Ομήρου» που έκαναν ακόμη και τις καθαρίστριες και τους καθαριστές, αποψιλώνοντας τα χόρτα και όχι μόνο, για να μπορέσει το γήπεδο να φιλοξενήσει την τελευταία εκδήλωση της ομάδας με το φιλικό παιχνίδι μεταξύ των εθελοντών πυροσβεστών της Καλλιμασιάς και της ομάδας του Ομήρου.

Το αποτέλεσμα μιας πανσπερμίας

Η δεκαετία του 2000 αποτέλεσε για τα γήπεδα την περίοδο των παχέων αγελάδων. Με πρωτοβουλίες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και των Δήμων κατασκευάστηκαν γήπεδα σε κάθε γωνιά του νησιού, αθλητικοί χώροι αμφίβολης κατασκευαστικής και αθλητικής επάρκειας, απλά και μόνο υπηρετώντας το δόγμα «κάθε χωριό και γήπεδο».

Μικροσκοπιμότητες και απουσία στόχευσης είχαν σαν αποτέλεσμα να γεμίσει το νησί με γήπεδα, που άλλα με τις πρώτες βροχές εξαφανίστηκαν, άλλα εγκαταλείφθηκαν και άλλα δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Παράλληλα όμως οι διοικήσεις αδυνατούσαν να συγκρατήσουν τις πιστώσεις και τα χρήματα που μοιράζονταν αφειδώς. Έτσι σήμερα οι αθλητικές εγκαταστάσεις που διαφημίζονταν τα προηγούμενα χρόνια, είναι αδύνατο και να επισκευαστούν και να συντηρηθούν.

Το λογαριασμό και τις κορδέλες των εγκαινίων τον πληρώνουμε τώρα όλοι. Για την ακρίβεια δεν έχουμε να τον πληρώσουμε... Όμως μαζί με τα ξερά (δεκάδες γήπεδα) καίγονται και τα χλωρά. Το γήπεδο της Καλλιμασιάς έπεσε θύμα μιας αντίληψης που σήμερα ο κοσμάκης την πληρώνει πανάκριβα. Τότε έλεγαν «λεφτά υπάρχουν», σήμερα κλαίμε πάνω στα καμένα... 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ