28.9.2016 17:09

Από αντιπυρική ζώνη... σκουπιδότοπος

Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η κατά τα άλλα αντιπυρική ζώνη που διαμορφώθηκε πέριξ του hotspot της ΒΙΑΛ για τις ανάγκες προστασίας του χώρου.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η κατάσταση με τα σκουπίδια δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη, όσο φυσικά και η μέριμνα των υπευθύνων λειτουργίας του Κέντρου Κράτησης και του Δήμου Χίου που θα έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει για την αποκατάσταση του χώρου.

Από καρέκλες μέχρι κούτες και από ρούχα μέχρι φαγητά και μάλιστα συσκευασμένα που οι πρόσφυγες και μετανάστες πετούν καθημερινά, ο χώρος έχει πνιγεί στο σκουπίδι και την βρωμιά κι όλα αυτά «κάτω από τη μύτη» των αρμόδιων αρχών που οφείλουν να διαπιστώνουν καθημερινά ότι όλα λειτουργούν τουλάχιστον ομαλά και βάση των συμφωνηθέντων προδιαγραφών.

Οι περίοικοι ήδη καταθέτουν με κάθε τρόπο τις διαμαρτυρίες τους. Μπορεί όμως μια τέτοια εικόνα να συνεχιστεί; Το γνωρίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας και πόσο επιβαρυντική είναι αυτή η κατάσταση για το περιβάλλον;  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ