28.5.2015 11:25

Από το αμφιθέατρο στη γέφυρα [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

ΜΑΘΗΜΑΤΑ «MANAGEMENT» ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ CELESTYAL CRYSTAL

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο διοίκησης αλλά και τη γενικότερη εφαρμογή του management σε μία διαφορετική «κοινωνία», αυτή ενός κρουαζιερόπλοιου, είχαν το πρωί της Πέμπτης δεκάδες προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal της εταιρείας Celestyal Cruises, βρέθηκαν στη γέφυρα του πλοίου όπου αντάλλαξαν απόψεις με τον πλοίαρχο Στάθη Γκούμα.

Όπως τους εξήγησε το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη διαφορά που έχει η θεωρία από την πράξη. «Μπορεί κάποιος να έχει δέκα πτυχία, όμως στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Βρίσκεσαι σε ένα πλοίο που έχεις μέσα κάθε είδους άνθρωπο, από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές πεποιθήσεις, διαφορετική θρησκεία και διαφορετική αντίληψη. Έτσι το management σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι μπορεί να φανταστεί κανείς», εξήγησε ο κ. Γκούμας στους φοιτητές.

Μετά το πέρας της ξενάγησής τους στη γέφυρα του πλοίου οι φοιτητές παρουσίασαν στο κινηματοθέατρο του Celestyal Crystal, εργασία με θέμα «Ελληνική Ναυτιλία, παρών και μέλλον μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς». 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ