16.3.2021 14:48

Απαξιώνονται δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις

Σε αναμονή βρίσκονται εκατοντάδες Χιώτες προκειμένου να ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν πρόσφατα και που όπως φαίνεται έχουν σημαντικά λάθη σε όλη τη γεωγραφική έκταση του νησιού.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης αντιρρήσεων ωστόσο η προθεσμία που θα δοθεί θα φθάνει σχεδόν τους 4 μήνες και θα ανακοινωθεί και μέσα από το Κτηματολόγιο.

Όπως εξήγησε ο τοπογράφος μηχανικός Σωτήρης Στρογγυλός, οι εκτάσεις χωρίζονται σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές, με τις δύο πρώτες να προστατεύονται από τη νομοθεσία περί δασών κάτι που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση των εκτάσεων αφού οι χρήσεις τους είναι τελείως περιορισμένες.

Η διαδικασία της κατάθεσης αντιρρήσεων ή πρόδηλων σφαλμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά ενώ κάθε κατηγορία συνεπάγεται και διαφορετικά δικαιολογητικά τα οποία σε γενικές γραμμές περιλαμβάνουν:

  • Τίτλους ιδιοκτησίας
  • Ε9
  • Τεχνική έκθεση αρμοδίου επαγγελματία
  • Αποτύπωση ιδιοκτησίας με τοπογραφικό
  • Επιχειρηματολογία ιδιώτη σε τεχνική έκθεση για το αν είναι ή όχι δασική ή χορτολιβαδική έκταση
  • Παράβολο (ανάλογα με την έκταση στην οποία επιθυμείται αποχαρακτηρισμός).

Οι αιτήσεις εξετάζονται από μια τριμελή επιτροπή που αποτελείται από έναν αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό, έναν δικηγόρο και έναν δασολόγο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ