7.6.2022 17:31

Απάντηση του ΟΑΕΔ Χίου σε δημοσίευμα του Politischios.gr

Με αφορμή το δημοσίευμα σχετικά με το “τι συμβαίνει με τον ΟΑΕΔ ΧΙΟΥ” είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω για την συγκεκριμένη καταγγελία όπου η κυρία Μονογιούδη Μαρία έκανε μέσω του διαδικτυακού podcast του Politischios .gr, αλλά και στα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή σας.

Η συγκεκριμένη κυρία στην καταγγελία της ισχυρίζεται ότι προσπαθούσε ενάμιση μήνα να επικοινωνήσει με την υπηρεσία μας προκειμένου να μάθει τα αποτελέσματα της κοινωφελούς εργασίας για τον σύζυγό της. Πώς είναι δυνατόν αυτό να είναι αλήθεια την στιγμή που τα αποτελέσματα όπως γνωρίζεται δημοσιοποιήθηκαν στις 21/04/2022. Η καταγγέλλουσα θα έπρεπε να γνωρίζει, όπως και εσείς, ότι προσωπικά δεδομένα δεν λέγονται στο τηλέφωνο, παρά μόνο με αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερόμενου κατόπιν ραντεβού. Όσο για τον υπάλληλο που καταγγέλλει μπορεί να προέβη σε απρεπή συμπεριφορά, λόγω της πληθώρας των τηλεφωνημάτων σχετικά με τα αποτελέσματα των προσωρινών αποτελεσμάτων της κοινωφελούς εργασίας, για κάτι που εμείς δεν είχαμε καμία πληροφόρηση. Επίσης σας γνωρίζω ότι η υπηρεσία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διευκρίνηση του περιστατικού. Θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι είναι πολλές οι περιπτώσεις πολιτών που δεν έχουν ευπρεπή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μαζί μας βρίζοντας και απειλώντας, γιατί γνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε με την λογική ότι ο πολίτης έχει πάντα δίκιο.

Για τους απαράδεκτους σχολιασμούς που έγιναν από εσάς τους δημοσιογράφους θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής. Όταν έγινε η καταγγελία γιατί δεν επικοινωνήσατε ως έπρεπε, με την υπηρεσία ώστε να ακούσετε και την άλλη πλευρά και μετά να κάνετε την κριτική σας; Από τα λεγόμενα σας, στους σχολιασμούς σας, φαίνεται ότι δεν γνωρίζετε τις αλλαγές που έχουν γίνει στην Υπηρεσία μας από τον Μάρτιο του 2020 λόγω COVID. Γνωρίζετε μήπως ότι το 90% των υπηρεσιών μας παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά; Γνωρίζεται πόσοι υπάλληλοι απασχολούνται για την εξυπηρέτηση 6.400 ανέργων και 766 επιχειρήσεων στα προγράμματα απασχόλησης και Νέων Επιχειρήσεων; Λογικό είναι να υπάρχουν καθυστερήσεις όταν ορισμένες επιχειρήσεις υποβάλουν αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά και άλλες εκτός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Πριν την  αξιολόγηση μιας κατάστασης θα έπρεπε να μιλήσετε με την υπηρεσία για να γίνει μια διευκρίνηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.  Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή σας να ψάχνετε την αλήθεια στα πραγματικά γεγονότα.

Η Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), πρώην ΟΑΕΔ, είναι πάντα στο πλευρό των Ανέργων και των Εργοδοτών. Υπάρχει άριστη συνεργασία πάντα με αποτέλεσμα και αυτό φαίνεται από τα προγράμματα που τρέχουν στο Νομό μας με την σύζευξη ανέργων και εργοδοτών (765 επιχειρήσεις σε 19 προγράμματα με ισάριθμο αριθμό και πλέον ανέργων που απασχολούνται σε αυτά έως και σήμερα).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ