4.4.2016 16:03

Αντιπολιτεύσεις Δήμου Χίου: «Να πάψει ο εμπαιγμός του Δημοτικού Συμβουλίου»

Κοινή ανακοίνωση με την οποία κάνουν λόγο για εμπαιγμό των πολιτών της Χίου εξέδωσαν οι τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις συνεχείς ακυρώσεις του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου.

«Όλοι μαζί για τη Χίο μας», «Χιακή Συμπολιτεία» και «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουν ζητήσει μεμονωμένα, αλλά και από κοινού την Παρασκευή 1/4/2016, τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου λόγω των εξελίξεων στο προσφυγικό ζήτημα στο νησί μας.

«Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος έχουν την πλήρη ευθύνη για τη μη σύγκληση του και για τη σημερινή αναβολή του. Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να συνεδριάσει, άσχετα με την παρουσία ή μη των βουλευτών ή οποιουδήποτε άλλου. Τη στιγμή μάλιστα που η κατάσταση επιδεινώνεται, τη στιγμή που κάτοικοι της Χίου ξυλοκοπούνται από τα ΜΑΤ, είναι τουλάχιστον εμπαιγμός της κοινωνίας της Χίου η άρνηση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος ακυρώνει στην πράξη τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο Δήμαρχος, από κοινού με την κυβέρνηση, ήταν και παραμένει αποκλειστικά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στο νησί. Για μας εξακολουθεί να ισχύει το αίτημα για άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρουν οι δημοτικές παρατάξεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ