28.1.2014 12:53

Αντιπαράθεση υψηλών τόνων για τις διπλοεγγραφές

«ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ» ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ

Χαρακτήρα ανοιχτής σύγκρουσης τείνει να λάβει το θέμα των διαγραφών των διπλοεγγραφών στους οικονομικούς καταλόγους του Δήμου Χίου, μία εβδομάδα μετά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.
Με παρέμβασή του στα τοπικά ΜΜΕ  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στ. Καμπούρης, υπεραμύνθηκε της εισήγησης της Οικονομικής Υπηρεσίας, κατηγορώντας τον Στ. Μιχαηλίδη για δημιουργία εντυπώσεων ενόψει εκλογών.
«Δεν θα πρέπει να θυσιάζονται τα θεσμικά όργανα στο βωμό των εκλογών. Παρακολούθησα τις δηλώσεις του κ. Μιχαηλίδη σε τοπικά ΜΜΕ και έχω να πω ότι μεταφέρθηκε μία τελείως λανθασμένη εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη.
Από τις 700.000 ευρώ των οικονομικών και όχι βεβαιωτικών καταλόγων οι 500.000 ευρώ ήταν διπλοεγγραφές ενώ τα υπόλοιπα ήταν ποσά που δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε. Άκουσα λοιπόν την εισήγηση του κ. Μιχαηλίδη και ενστερνιζόμενος τους προβληματισμούς του ζήτησα από το Σώμα να δεχθεί ότι για τις 66.000 ευρώ οφειλές ιδιωτών ο δήμος θα διατηρήσει το δικαίωμα της είσπραξης.
Και ενώ οι προβληματισμοί του κ. Μιχαηλίδη έγιναν αποδεκτοί από το Σώμα, την επομένη κιόλας βγήκε με παραπλανητικές δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ»
, εξήγησε ο κ. Καμπούρης.

«Εκπρόσωπος Τύπου του δημάρχου»

Η απάντηση του κ. Μιχαηλίδη ήρθε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στον οποίο απέδωσε την ιδιότητα του «εκπροσώπου Τύπου του δημάρχου».
«Αδυνατώ να κατανοήσω πώς ο πρόεδρος του Συμβουλίου, θεωρητικά πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων, ξαφνικά μετατρέπεται σε Γραφείο Τύπου του κ. Λαμπρινούδη.
Αν δεν έκανα εγώ την παρέμβαση, ακόμα και οι 66.000 ευρώ θα είχαν διαγραφεί, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Δήμος. Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για ποιο λόγο 4 χρόνια μετά από τη συγχώνευση των πρώην Καποδιστριακών Δήμων , η Οικονομική Υπηρεσία παρουσιάζει τέτοιου είδους καταλόγους και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο», σημείωσε με νόημα ο κ. Μιχαηλίδης, εμμένοντας στη θέση του ότι η δημοτική αρχή παίζει προεκλογικά παιχνίδια».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ