17.12.2014 19:42

«Αντιμετωπίσιμα τα προβλήματα»

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ Κ. ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

«Έχουμε ζητήσει προσλήψεις για την κάλυψη των κενών μόνιμων θέσεων που καλύπτονται από έκτακτους και  στην προκήρυξη η οποία θα δημοσιευθεί σύντομα περιέχονται προσλήψεις και για τον ΑΣΠ Χίου», δηλώνει  ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ Κώστας Κυπαρίσης, απαντώντας στο δημοσίευμα της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου με τίτλο « Ο εφιάλτης της συσκότισης ζει και βασιλεύει;».                                                                                         

«Οι περισσότερες διακοπές του ρεύματος δεν έχουν  σχέση με το εργοστάσιο, τη λειτουργία της δεύτερης μηχανής και την έλλειψη προσωπικού ή την επιβάρυνση του ωραρίου τους. Η νέα μηχανή  καλύπτει την παραγωγή και την τροφοδοσία.  Αυτά τα τρία δεδομένα  δεν συνδέονται μεταξύ τους. Οι περισσότερες διακοπές οφείλονται συνήθως σε βραχυκυκλώματα του δικτύου, το οποίο ανήκει στη ΔΕΔΔΗΕ, και ελάχιστες σε άλλα θέματα, ή  σε μηχανικά προβλήματα του εργοστασίου. Τα υπαλληλικά κενά που υπάρχουν οφείλονται στην απαγόρευση των προσλήψεων. Η Χίος υλικοτεχνικά και υπαλληλικά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα περισσότερα άλλα νησιά. Έχουμε ζητήσει την πλήρη κάλυψη των κενών μόνιμων θέσεων και μάλιστα στην προκήρυξη  που θα δημοσιευθεί σύντομα θα περιέχει και την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων για την πλήρωση θέσεων που τώρα καλύπτονται από έκτακτους».                                                                                                

 Επάρκεια                                                                                                                                                              

Το προσωπικό επαρκεί και δουλεύει σχεδόν ολοκληρωτικά σε οκτάωρη βάση, πάντα κατά τον διευθυντή του εργοστασίου. «Δωδεκάωρη εργασία υπάρχει μόνο όταν πρέπει να καλυφθούν κενά σε βάρδιες και όχι για την κάλυψη ελλείψεων προσωπικού. Στα δύο τμήματα συντήρησης και λειτουργίας εργάζονται σε οκτάωρη βάση 36 υπάλληλοι.  Μόνο το προσωπικό του Τμήματος Λειτουργίας μπορεί να δουλέψει δωδεκάωρο όταν προκύπτουν κάποια κενά από προγραμματισμένες άδειες, ασθένειες ή κάποιες έκτακτες αλλαγές. Προσωπικό υπάρχει, δηλαδή».

Οι διακοπές                                                                                                                                      

«Ανάλογα με τον τύπο και τη σοβαρότητα του βραχυκυκλώματος που μεταφέρεται στο εργοστάσιο μπορεί να σταματήσουν κάποιες μονάδες και να τεθούν κάποιες γραμμές εκτός λειτουργίας. Οι διακοπές που οφείλονται στο σταθμό προκαλούνται από τυχαίες μηχανολογικές βλάβες του εξοπλισμού».       

                                                                                                                        

Συντήρηση-επαναφορά                                                                                                                        

Σύμφωνα με τον Κ. Κυπαρίση, «οι  μηχανές συντηρούνται επαρκώς, αλλά, όπως όλα τα μηχανήματα, εμφανίζουν βλάβες, κάποιες από τις οποίες μπορεί να οδηγήσουν και σε σταμάτημα της μηχανής, το οποίο μπορεί να θέσει εκτός λειτουργίας κάποιες γραμμές. Αλλά ο χρόνος επαναφοράς έχει μειωθεί συνήθως στα 10 με 20 λεπτά το πολύ».                     

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ