5.12.2016 21:37

Αντιδράσεις για τη μεταφορά μεταναστών στα Αυγώνυμα

• ΣΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αναταράξεις στην μικρή τοπική κοινωνία των Αυγωνύμων προκάλεσε η πρόθεση ιδιώτη που διαθέτει τουριστικό κατάλυμα στην περιοχή να φιλοξενήσει αφιλοκερδώς δύο οικογένειες προσφύγων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το απόγευμα της Δευτέρας κάτοικοι κι επιχειρηματίες της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο καφέ «Κήπος» προχωρώντας σε μία σειρά διαπιστώσεων με πρώτη από όλες ότι με την παρουσία των προσφυγικών οικογενειών αναμένεται να υποβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν του χωριού ενώ θα διαταραχθεί και η καθημερινότητα των 15 μόνιμων κατοίκων.

Το ίδιο αρνητικό κλίμα εξέφρασαν οι κάτοικοι και στο αίτημα του επιχειρηματία για παραχώρηση της αίθουσας του Συλλόγου, η οποία διαθέτει οικοσυσκευή, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή φαγητού.

Κάτοικοι κι επιχειρηματίες σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την μεταφορά κι άλλων μεταναστών στα Αυγώνυμα αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση τόσο με τον αντιδήμαρχο Γ. Καραμανή όσο και με τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού προκειμένου να τους εκφράσουν τις αντιρρήσεις και τον προβληματισμό τους.  

«Το έκανα για την ψυχή μου και δεν αφορά κανέναν»

Στον αντίποδα πάντως ο επιχειρηματίας Γ. Μισετζής που βρέθηκε στο στόχαστρο των κατοίκων εξήγησε στον «π» ότι προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να φιλοξενήσει δύο οικογένειες Σύρων από τη Σούδα χωρίς να δεχθεί χρήματα είτε από τους ίδιους είτε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

«Ο Σύλλογος μπορεί να αποφασίζει ότι θέλει. Το τι θα κάνω εγώ στην ιδιοκτησία μου είναι δικό μου θέμα. Το έκανα μόνο και μόνο για την ψυχή μου. Δεν πρόκειται να δεχθώ χρήματα ούτε για το ρεύμα που θα καταναλώσουν αυτές οι δύο οικογένειες. Έχω προσφερθεί μέχρι και το φαγητό που παρασκευάζεται στη Σούδα να τους το ανεβάζω εγώ ο ίδιος με το αυτοκίνητό μου στα Αυγώνυμα αφού το χωριό δεν διαθέτει συγκοινωνία», κατέληξε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι προς το παρόν έχει μεταφερθεί στο χωριό η μία από τις δύο προσφυγικές οικογένειες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ