4.10.2013 14:04

Αντί για μπάλες με λουλούδια... κολονάκια!

- ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ... ΤΟ ΚΟΛΟΝΑΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

Τι τις κάνουμε τις μελέτες και γιατί γίνονται ένα σωρό έξοδα δεξιά και αριστερά αφού στο τέλος ο καθένας εφαρμόζει στα δημόσια έργα ότι θέλει και ότι νομίζει; Για ποιο λόγο ο Δήμος Χίου χρεώνεται ένα σκασμό λεφτά για να του αποτυπώνουν αρχιτεκτονικά σχέδια που ποτέ τελικά δεν εφαρμόζονται στο ακέραιο;

Μήνες τώρα προβληματιζόμαστε κατά πόσο η νέα εικόνα της Απλωταριάς συμβαδίζει με την μελέτη που παρέδωσε η αρχιτέκτων Άννα Φήκαρη και που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αντί όμως όσων η κ. Φήκαρη είχε προβλέψει, η Τεχνική Υπηρεσία αποφάσισε να εφαρμόσει τα δικά της και έτσι, μεταξύ και άλλων παραλείψεων, χτες τοποθέτησε στη συμβολή των οδών Αργέντη και Απλωταριάς μεταλλικά κολονάκια αντί για πέτρινες μπάλες με λουλούδια που προέβλεπε η μελέτη.  

Επειδή όμως η Απλωταριά δεν είναι... ιδιωτική αυλή στην οποία ο καθένας κάνει ότι θέλει, απαιτούμε σήμερα κιόλας να δοθούν εξηγήσεις για ποιους λόγους η Τεχνική Υπηρεσία προέβη στην παραπάνω ενέργεια και γιατί δεν συνυπολόγισε την γενικότερη αισθητική του έργου, ακόμη και τη μελέτη.

Η ίδια η αρχιτέκτων «έπεσε από τα σύννεφα» όταν χθες ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία, αδυνατώντας να πιστέψει ότι δεν εφαρμόστηκε η πρόταση για τοποθέτηση σειράς από πέτρινες μπάλες το κόστος των οποίων είχε συνυπολογιστεί στον  προϋπολογισμό του έργου. «Υπήρχε σαφής πρόβλεψη για τα μέτρα προστασίας. Τώρα τι έκαναν και γιατί για άλλη μια φορά δεν έλαβαν υπόψη τους όσα περιέγραφε η μελέτη, αυτό ας το εξηγήσουν εκείνοι», τόνισες χαρακτηριστικά. 

Και ακόμη κι αν τα παραπάνω εφαρμόστηκαν, επιβλέπων μηχανικός για το έργο της Απλωταριάς δεν υπάρχει για να αντιληφθεί τι προβλέπονταν και τι όχι.

Αναμένουμε.... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ