10.12.2016 18:45

Το ανθρώπινο πρόσωπο μιας θαλασσοκράτειρας εταιρείας

ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΣΑΚΟΥ

Μετά από διακοπή αρκετών ετών, λόγω της απώλειας της Μαρίας Τσάκου, ο Όμιλος εταιρειών του καπ. Παναγιώτη Τσάκου διοργάνωσε την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή προς τιμήν των ναυτικών της εταιρίας και των οικογενειών τους.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η ζωντανή σύνδεση με τα  πληρώματα δύο πλοίων εν πλω, όπου πολλοί γονείς και συγγενείς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να δουν αγαπημένα τους πρόσωπα. Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν μια μητέρα είδε ξαφνικό το γιό της και φωvάζοντας «το παιδί μου, το παιδί μου», έτρεξε, ανέβηκε στο  pontium, μάνα και γιός μίλησαν με λαχτάρα,  το Ομήρειο πλημμύρισε αγάπη – αίσθημα έντονο σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης -  δάκρυσαν  και συμπαρέσυραν στη συγκίνηση και τη χαρά τους όλο το ακροατήριο. Στο τέλος των συνδέσεων ο καπ. Παναγιώτης ζήτησε από το ακροατήριο να πιστέψει ότι τους ζηλεύει και θα ήθελε πολύ να ταξιδεύει ακόμη.

«Σας ευχαριστώ που μου δίνετε τη χαρά να μοιραστώ τη χαρά σας», τόνισε αρκετά συγκινημένος και  αρκετά διαχυτικός με όλους. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πολλά χάπενινγκ, με αποκορύφωμα τα Καρδαμυλίτικα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, όπου ο καπετάνιος τα έψαλε μαζί με τη χορωδία του Ιδρύματος «Στέγη της Μαρίας», τα στελέχη των εταιριών του και με Καρδαμυλίτες που κάλεσε και ανέβηκαν στη σκηνή.

Διακρίσεις

Όπως πάντα η εκδήλωση πλαισιώθηκε με την απονομή των βραβείων Μαθητικής και Κοινωνικής Αριστείας  του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», των Βραβείων και Αριστείων σε παιδιά ναυτικών της εταιρείας και πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις.

Μεταξύ άλλων  βραβεία Αριστείας απονεμήθηκαν στη μαθήτρια Ειρήνη Μανάρα για το απόλυτο 20 που έβγαλε στην βαθμολογία πέρσι και στο μαθητή Γιώργο Αποστολίδη που συγκέντρωσε σχεδόν είκοσι και αυτός.

Για την προσφορά της στον εθελοντισμό βραβεύτηκε η  εθελοντική ομάδα της ΟΜΙΚΡΟΝ.

Οι Μαθητές της Στέγης της Μαρίας απένειμαν στον καπ. Παναγιώτη  έργο που φιλοτέχνησαν οι ίδιοι, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για ότι τους παρέχει. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ