9.12.2016 21:43

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΝΟ

«Υπομονή μέχρι αύριο το πρωί συνέστησε ο υπουργός Ναυτιλίας», Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε πως πιστεύει ότι θα πρυτανεύσει η λογική, από τη στιγμή που υπάρχουν όλες οι διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση, ενώ ερωτηθείς γιατί δεν επανδρώνεται και ένα δεύτερο πλοίο ασφαλείας προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες, απάντησε ότι ο νόμος απαιτεί την ομόφωνη απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου ώστε να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Κάνουμε ότι μπορούμε και αυτό το κατανοεί και η κοινή γνώμη. Χρειάζεται ψυχραιμία» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης:

«Προσπάθησα μία εβδομάδα να επικρατήσει η λογική και ακολούθησα ήπιους τόνους. Θεωρώ ότι αύριο τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα σημείο που όλοι θα καταλάβουν πως η κατάσταση πρέπει να εκτονωθεί. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να βάλουμε τους ναυτικούς να μαλώνουν με τους νησιώτες» είπε και σημείωσε με νόημα ότι«αν μετά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ δεν έχει δοθεί λύση, το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

Πηγή: Aixmi.gr

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ