24.12.2012 13:03

«Ανοίγουμε τις ντουλάπες μας, ανοίγουμε τις καρδιές μας»

ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ Η ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ Ι.Μ. ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΔΟΥ

Να καλύψουν τις ελλείψεις από μπουφάν, ανδρικές κάλτσες ελαφρώς μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση και αναλώσιμα είδη σωματικού καθαρισμού, καλούν τον κόσμο οι ιερείς και οι πολίτες που προσφέρουν με περίσσευμα αγάπης την εθελοντική τους εργασία στο πλοίο της ελπίδας που ονομάζεται Ιματιοθήκη Αγάπης της Ιερής Μητρόπολης Χίου και στεγάζεται στο μοναστήρι του Αγ. Στεφάνου στην Κλειδού.

 

Το πλοίο και το πλήρωμα

Με καπετάνιο το Χριστό, πυξίδα τα λόγια του «γυμνός ήμιν και περιεβάλλετε με» και πλήρωμα όσους το διακονούν, το ταξίδι της αγάπης και της ελπίδας έχει αρχίσει με εντολή του Μητροπολίτη Μάρκου από τις 6 Ιουνίου 2012, στο χώρο που έχει παραχωρήσει η διαχειριστική επιτροπή του μοναστηριού.

 

Τη δουλειά της προπέλας και του πληρώματος που κινεί  και φροντίζει το πλοίο έχουν αναλάβει οι ιερείς Αντώνιος Τσουκαλάς και Μιχαήλ Ζευγιός και οι εθελόντριες Μαρία Σκανδάλη, Πόπη Κοκολιά, Ελένη Κωστάλλα, Ελένη Ζαφειράκη,  Γεωργία Σαραντή, Πόπη Ξούρου και η πρεσβυτέρα Μαρία Ζευγιού.

 

Το πλοίο «ναυπήγησαν» με τις χορηγίες τους οι οικογένειες του Στάμου Ι. Φαφαλιού, της Ραλλίας Ι. Φαφαλιού και του Αδαμαντίου Π. Φαφαλιού, που κάλυψαν την υλικοτεχνική υποδομή και  τις λειτουργικές ανάγκες της δράσης με την αγορά του πλυντηρίου, του στεγνωτηρίου, της πρέσας και των μεταλλικών ραφιών, όπου καθαρίζονται, στεγνώνονται, σιδερώνονται και τοποθετούνται όλα τα υλικά που προσφέρει με μεγάλη προθυμία ο κόσμος.

 

Οι καλοί Σαμαρείτες

Οι εθελόντριες έχουν μετατρέψει τα πρώην κελιά της μονής σε οικείους  χώρους που προσφέρουν θαλπωρή σε όλου του κόσμου τις φυλές που ζουν στη Χίο.

Μόνη απολαβή τους το ευχαριστώ που ακούν και διαβάζουν στα μάτια των εκατοντάδων συμπολιτών μας, που καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες από τα ρούχα γενικού ιματισμού, τα παπούτσια, τα παιχνίδια, τα κλινοσκεπάσματα και όλα τα άλλα αναλώσιμα είδη που παραδίδει καθημερινά ο κόσμος.

«Ανοίγουμε τις ντουλάπες μας σα να ανοίγουμε τις καρδιές μας για να βάλει  ο άλλος κάτι που θα βάζαμε και εμείς, άρα ο άλλος είναι εγώ, εγώ και ό άλλος είμαστε η αγάπη», επεξηγεί με γαλήνια έκφραση ο νεαρός  παπά Μιχάλης.

30 εκκλησιαστικές ενορίες έχουν παραδόσει έως τώρα προσφορές ενοριτών, ενώ σε καλούς Σαμαρείτες έχουν  μετατραπεί ο Πολιτιστικός  σύλλογος Συκιάδας – Λαγκάδας,  το 7ο δημοτικό σχολείο, η ενορία του Αγ. Ισιδώρου, ο Σιδερής Καστάνιας, ο Κυριάκος Δηράκης,  η επιπλοποιϊα Φράγκου και φυσικά κυρίως ο ανώνυμος κόσμος που αποτελεί το θεμέλιο της προσφοράς.

 

Στοιχεία

Πάνω από 150 άτομα έχουν προσφέρει  ότι καλύτερο μπορούν με προσωπικές επισκέψεις στο μοναστήρι, αλλά και με παράδοση σε όλες τις ενορίες του νησιού, που με εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου παίζουν το ρόλο της Κιβωτού του Νώε, μεταφέροντας τις δωρεές στον κεντρικό  χώρο φροντίδας, ταξινόμησης και διαμονής της ιματιοθήκης.

Ακολουθεί ο έλεγχος, η διαλογή, ο καθαρισμός, το στέγνωμα, το σιδέρωμα, η ταξινόμηση στα ράφια και η διανομή στους δικαιούχους.

7 δέματα ιματισμού παραδόθηκαν από το Σεβασμιώτατο  στους κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος Χίου, αμέσως μετά το τέλος τη λειτουργίας του Αγίου Ελευθερίου. Εκτός Χίου έχουν διανεμηθεί 38 δέματα στο Τμήμα Αστέγων του δήμου Αθηνών και 60 δέματα στην Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων, με δωρεάν μεταφορά από τοπική εταιρεία.

Τις επόμενες μέρες, την προσφορά της Ιματιοθήκης Αγάπης θα απολαύσουν οι φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο των Καρδαμύλων «Η Αγία Μαρκέλλα».

Είναι μια ιματιοθήκη που τα ράφια της ξεχειλίζουν από αγάπη για τον άνθρωπο.

Όποιοι έχουν ανάγκη αλλά και αυτοί που θέλουν να εμπλουτίσουν τα ράφια της, μπορούν να επισκέπτονται τούς λειτουργούς της στον Άγιο Στέφανο καθημερινά από τις 09:00 έως και τις 14:00, ή να επικοινωνούν με τον π. Αντώνιο στο τηλέφωνο 6938745553.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ