25.11.2014 19:01

Ανάστατοι οι γονείς του Ειδικού Σχολείου

Η ΡΗΤΡΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία του Ειδικού σχολείου Χίου που φιλοξενείται στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ιδιοκτησίας Νοσοκομείου, χωρίς συμβόλαιο από τον Ιούνιο του 2013!

Η ρευστή αυτή κατάσταση σε συνδυασμό με την αλλαγή στρατηγικής από τη Διοίκηση του νοσοκομείου και την επιβολή αντισταθμιστικών μέτρων, για τη χρήση του κτιρίου οδηγούν σε αβεβαιότητά και ένταση τη μαθητική κοινότητα.

Στη δημοτική επιτροπή παιδείας τέθηκε το θέμα, αφού ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Επιτροπάκης , εξετάζοντας το ζήτημα από την οικονομική μόνο πλευρά, εισηγήθηκε οι δομές που στεγάζονται στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ να συνεισφέρουν οικονομικά στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του κτιρίου.

Ανανέωση συμβολαίου

Την ανανέωση του συμβολαίου για ένα χρόνο πρότειναν τα μέλη της επιτροπής παιδείας και την επανεξέταση των όρων με τη λήξη του συμβολαίου ενώ ταυτόχρονα, όπως διαφάνηκε, υπάρχει η βούληση να ξεκινήσει εκ νέου η προσπάθεια για την κατασκευή ενός ειδικού σχολείου.

Στήριξη

Από τη συζήτηση πάντως  εκμαιεύεται εύκολα μια γενικότερη δυσαρέσκεια στη στροφή της πολιτικής της διοίκησης του νοσοκομείου σε σχέση με τις δομές ειδικής εκπαίδευσης. «Αδιανόητο να υπάρχουν και να ζητούνται ενοίκια και περίεργες συμβάσεις από τέτοιες δομές που θα έπρεπε να στηρίζονται και να υποστηρίζονται με κάθε τρόπο» υποστήριξε ο Γ. Τσιροπινάς για να συμπληρώσει ο διευθυντής του Ειδικού σχολείου Δ. Ζύμαρης:  «Αρκετή ταλαιπωρία υποστήκαμε από την προηγούμενη μετεγκατάσταση μας. Πόσο μάλλον να αναγκαστούμε να φύγουμε ξανά κυνηγημένοι. Αν συμβεί βίαιη μετακίνηση μας θα κινηθούν θεοί και Δαίμονες. Οι γονείς είναι αποφασισμένοι για όλα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ