17.5.2016 9:53

Αναδεικνύει την ιστορική πλευρά του Καρφά

ΝΕΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΡΦΑ, ΜΕΓΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑ, ΚΕΡΑΜΕΙΑ, ΘΥΜΙΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟ, ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Έναν ανεκτίμητο θησαυρό, αυτόν του ιστορικού παρελθόντος της ευρύτερης περιοχής του Καρφά αλλά και του Κάμπου σχεδιάζει να αξιοποιήσει μέσα από μία νέα πεζοπορική διαδρομή ο Δήμος Χίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε επισκέπτες αλλά και ντόπιους να γνωρίσουν την ιστορία ενός τόπου που από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 αποτελεί την πλέον τουριστική περιοχή του νησιού.

Ο σχεδιασμός

Η μελέτη που εκπόνησε ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρης Τσούχλης προβλέπει τη δημιουργία πεζοπορικής διαδρομής που θα συνδέει τον Καρφά με τον Μέγα Λιμνιώνα, την Αγία Ερμιόνη, τα Κεραμεία, τα Θυμιανά και τον Κάμπο. Μέσα από πολύ απλές και ήπιες παρεμβάσεις ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να διαβεί μία διαδρομή που θα αναδεικνύει το πλούσιο ιστορικό παρελθόν αυτών των περιοχών με τα φυσικά τους χαρακτηριστικά.

«Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο πάρκο, ακριβώς δίπλα στην πόλη, το οποίο θα μπορούν να επισκεφθούν ακόμη κι αυτοί που έχουν επιλέξει να καταλύσουν στο κέντρο και όχι στην περιοχή του Αγίου Μηνά», εξήγησε μιλώντας στον «π» ο Μ. Βουρνούς.

Για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού ο Δήμος Χίου έχει ξεκινήσει στενή συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο των Θυμιανών αλλά και με τον Μ.Ε.Ο.Θ. προκειμένου η αρχική μελέτη να είναι πλήρης και να περιλαμβάνει όλα αυτά τα ιστορικά στοιχεία που ακόμα και για τους μόνιμους κατοίκους παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

«Ο Καρφάς και οι γύρω περιοχές αποτέλεσαν την τουριστική ζώνη του νησιού την προηγούμενη δεκαετία. Όμως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει κι εμείς δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε τα άλλα νησιά προσφέροντας διαμονή με δεδομένα του 1990», ανέφερε ο κ. Βουρνούς λέγοντας ότι η αρχική μελέτη θα χρηματοδοτηθεί μέσα ευρωπαϊκού προγράμματος.

«Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει εδώ και 3 μήνες. Πιθανά θα το εντάξουμε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ όμως έχουμε δεκάδες ακόμα εναλλακτικές λύσεις. Προς το παρόν προχωρήσαμε στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου ώστε να ενταχθεί η συγκεκριμένη μελέτη την οποία σύντομα θα χρηματοδοτήσουμε μέσω προγραμμάτων», κατέληξε ο ίδιος. 

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: EXPLORECHIOS

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ