26.3.2013 12:25

Αλογίσιο κρέας και στη Χίο

• ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

Ακόμα και στην τοπική αγορά μέσω προϊόντων μεγάλων εταιρειών επεκτείνεται το διατροφικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη σχετικά με προϊόντα που περιέχουν αλογίσιο κρέας και πωλούνταν ως βοδινά.

Μετά την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ Βορείου Αιγαίου για εύρεση των επίμαχων προϊόντων στη γειτονική Λέσβο, σειρά πήρε η Χίος με τη διεύθυνση κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου να λαμβάνει το μεσημέρι της Παρασκευής τα εργαστηριακά αποτελέσματα των δειγμάτων που είχε αποστείλει προς διερεύνηση.

Τα δείγματα αφορούν συγκεκριμένα προϊόντα των εταιρειών «Νίκας» και «Υφαντής» μέσα στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου σε κυμαινόμενα ποσοστά.

Τα προϊόντα

  • Προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια “YFANTIS” σε συσκευασία 10 τεμαχίων με καθαρό βάρος 800g, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%,  που παρασκευάζονται από την εταιρεία “ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.” (Σενέκα 4, Κηφισιά).
  • Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», 280 g, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10% & <25%.
  • Παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», 300 g, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >1% & <20%, που παρασκευάζονται από την εταιρεία “Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.” (22ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Αγ. Στέφανος Αττικής).

Αποσύρθηκαν

Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου Ισ. Αμέντας όλες οι επίμαχες παρτίδες έχουν ήδη αποσυρθεί από τα ράφια ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ