27.6.2014 13:54

Άλλα λένε κι άλλα κάνουν

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Μ. ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

Την ίδια ώρα που δεσμεύονται υπουργοί σε τοπικούς βουλευτές ότι δεν θα προχωρήσει η υποβάθμιση των Δημοτικών Καλλιμασιάς και Νενήτων, την ίσια ώρα το υπηρεσιακό συμβούλιο ορίζει τους δασκάλους που θα υπηρετήσουν στα θεωρώντας δεδομένη την υποβάθμιση των σχολείων.
Τα παραπάνω καταγγέλλει το αιρετό μέλος του ΠΥΠΣΕ Μ. Σκούφαλος. Σε δήλωση του αναφέρει τα εξής: " Ο υπουργείο  της συγκυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , με το νέο του προσωπικό προχωρά ακάθεκτο στις καταργήσεις –συγχωνεύσεις σχολείων.
Με την εγκύκλιο 97340/Δ1/ 24-6-2014, που αφορά στη σύνταξη  των πινάκων  οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Α/μιας Εκπ/σης, δίνεται η εντολή για τον υπολογισμό αυτών των θέσεων να ληφθεί υπόψη η  72624/12-5-2014 ΚΥΑ που αφορά στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοτικών σχολείων-νηπιαγωγείων  και μεταξύ αυτών και των  σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των τοπικών βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πολύ γρήγορα αποδείχτηκαν ως τέτοια, αφού κοροϊδεύουν την τοπική κοινωνία ασύστολα.
Στο ΠΥΠΣΕ ως αιρετός  εκπρόσωπος της  «Ενότητας» (ΠΑΜΕ) από το ΔΣ, καταψήφισα τη συγκεκριμένη εισήγηση, αφού δεν ήταν δυνατόν να συμβάλλω στην επιχειρούμενη ταφόπλακα των δύο σχολείων και σε όσα θα ακολουθήσουν.
Δυστυχώς το υπηρεσιακό όργανο-αν και δεν είχε εισηγηθεί καμία συγχώνευση-  με τη σύμφωνη γνώμη της άλλης αιρετού (ΠΑΣΚ)  και των διορισμένων μελών του αποφάσισε  «υπηρεσιακά», δηλαδή την εφαρμογή του άδικου νόμου έναντι της δικαιοπραξίας , που πηγάζει από τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού μας και των παιδιών του.
Όλα αυτά την ώρα που σύσσωμο το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο καταδίκασαν αυτές τις πολιτικές, σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντιδρά, αλλά το υπουργείο κωφεύει και  η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ απλά εκτελεί το υπηρεσιακό της καθήκον…
Ο εκπαιδευτικός κόσμος, ο λαός του νησιού μας ας βγάλει για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά του!"

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ