6.7.2016 10:15

Ακόμα μία απόπειρα δημιουργίας κέντρου ομηρικής προβολής

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙ 1.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Στο προσκήνιο για πολλοστή φορά έρχεται ο σχεδιασμός για τη δημιουργία Κέντρου Ομηρικής Προβολής στη Δασκαλόπετρα, ιδέα που για πρώτη φορά κατατέθηκε από τον πρώην αντιδήμαρχο Ομηρούπολης Νίκο Νύκτα, αλλά ουδέποτε ευοδώθηκε. .

Έχοντας εξασφαλίσει εκ νέου τη σύμφωνη γνώμη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, η δημοτική αρχή επιχειρεί για μία ακόμη φορά να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη μετατροπή του κτιρίου, που στεγάζονταν το εστιατόριο «Δασκαλόπτερα», σε ένα κέντρο που θα μυεί τον επισκέπτη στη στενή σχέση της Χίου με τον Όμηρο.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Παρασκευής, τα μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν τους όρους διακήρυξης για την ενοικίαση κτιρίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στρ. Γδύση το μίσθωμα υπολογίζεται περί τα 1.000 ευρώ τον μήνα ενώ υπολογίζεται και περίοδος χάριτος 3 μηνών για τη μη καταβολή των ενοικίων.

«Η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει σημαντική προεργασία στο παρελθόν κι έτσι πολλά πράγματα είναι σχεδόν έτοιμα. Μετά την ενοικίαση θα προχωρήσουμε στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που θα μας δείξει τι μορφή θα πάρει το κτίριο και τι ακριβώς θα γίνει. Τέλος  θα ψάξουμε να βρούμε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου.

Αυτού που ουσιαστικά θέλουμε να κάνουμε είναι ένα κτίριο το οποίο θα εισάγει τον επισκέπτη στο πνεύμα της περιοχής. Θα τον εισάγει στη ζωή και στο έργο του Ομήρου και θα τον οδηγεί λίγα μέτρα μακρύτερα, στον αρχαιολογικό χώρο», κατέληξε ο κ. Γδύσης.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ