3.11.2016 15:44

Αγνόησαν επιδεικτικά τη βούληση του Βροντάδου [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΑΝΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ

Αναστάτωση για ακόμα μία φορά προκάλεσε στην κοινωνία του Βροντάδου η πρόθεση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να προχωρήσει στη δημιουργία ενδιάμεσου προαναχωρησιακού κέντρου στο Μερσινίδι, με σκοπό τη μεταφορά των παραβατικών μεταναστών στην περιοχή.

Αγνοώντας την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου αλλά και της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, το Υπουργείο αποφάσισε την έναρξη των εργασιών το πρωί της Πέμπτης με τα συνεργεία του αναδόχου όχι μόνο να αρνούνται να σταματήσουν αλλά να προκαλούν και τους πολίτες σύμφωνα με τα λεγόμενά τους στο Politischios.gr.

Η μεγαλύτερη πάντως πρόκληση από πλευράς Υπουργείου αφορά στην σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Ιερά Μονή Μερσινιδίου και την οποία προσέβαλε προ ημερών το Ηγουμενοσυμβούλιο με το σκεπτικό ότι ο βασικός της όρος είναι για οποιαδήποτε αλλαγή στον χώρο ή στην χρήση του να ενημερώνεται και να συναινεί και η Μονή.  

"Αποκλείσαμε τον χώρο προς το Μερσινίδι και θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί. Ας το καταλάβουν καλά ότι δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τέτοιου κέντρο στον τόπο μας", δήλωσαν οι ίδιοι.

Τελικά έπειτα από κινητοποίηση αρκετής ώρας η Μονή κατάφερε να εξασφαλίσει την προσωρινή διακοπή των εργασιών λαμβάνοντας δικάσιμο για τις 22 Νοεμβρίου οπότε και θα κριθεί η τύχη του ενδιάμεσου προαναχωρησιακού κέντρου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ