19.5.2016 18:01

Αγαπημένος προορισμός του νέου Τούρκου Πρωθυπουργού οι…. Οινούσσες [ΦΩΤΟ]

Μπορεί η γείτονα χώρα να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον νέο Τούρκο Πρωθυπουργό Binali Yildirim να επιλέξει την Αιγνούσα για τις καλοκαιρινές του διακοπές μερικούς μήνες πριν το θερμόμετρο στο Αιγαίο ανέβει επικίνδυνα.

Λίγες ώρες μετά το άκουσμα της είδησης ότι ο κ. Yildirim θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος στη θέση του παραιτημένου Αχμέτ Νταβούτογλου το διαδίκτυο πήρε φωτιά, για το ποιος είναι, ποια η σχέση του με τον Ρ.Τ. Ερντογάν καθώς και το ρόλο που θα παίξει στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αγαπημένος προορισμός του Binali Υildirim είναι οι Οινούσσες που στο παρελθόν έχει επισκεφθεί με την οικογένειά του 3 φορές. Η τελευταία μάλιστα ήταν το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου, όταν με το ιδιωτικό του σκάφος έδεσε στο λιμάνι των Οινουσσών κι έμεινε για 3 ημέρες.

Ο Binali Yildirim (τότε Υπουργός Συγκοινωνιών της Τουρκίας) επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών δηλώνοντας θαυμασμό για την περίφημη συλλογή του Αντώνη Λαιμού από μοντέλα πλοίων φτιαγμένα από γάλλους αιχμαλώτους των Άγγλων μετά τους πολέμους της περιόδου 1793 - 1815.

(Οι φώτο ανήκουν στον κ. Κωνσταντίνο Λιγνό)

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ