27.3.2015 13:20

Άφησαν τη γκρίνια, στρώθηκαν στη δουλειά

ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ

Μια νοοτροπία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιδεατή για κάθε κοινότητα ξύπνησαν οι κάτοικοι στο χωριό Βρίσα της Λέσβου, που αποφάσισαν να λύσουν μόνοι τους και χωρίς την παρέμβαση του Δήμου μια σειρά από ζητήματα που τους απασχολούσαν.

Αρχικά συστάθηκε ομάδα σαράντα εθελοντών που κατέγραψαν τις ανάγκες για παρεμβάσεις στο χωριό. Σε πρώτη φάση υπολόγισαν ότι απαιτείται καθαρισμός, τσιμεντοστρώσεις, βελτίωση της εικόνας της πλατείας του χωριού και διάφορα άλλα. Στη συνέχεια έδωσαν ραντεβού και ξεκίνησαν την μεγάλη ανατροπή. Χωρίς να περιμένουν την ενεργοποίηση του Δήμου, χωρίς να απέχουν από κάθε δραστηριότητα χωρίς προηγουμένως ο Δήμος να εξασφαλίσει πιστώσεις και έργα, αποφάσισαν να διαθέσουν ο καθένας ότι μέσα είχε και αμ’ έπος αμ έργον .

Το χωριό ήδη μετρά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την ενεργοποίηση των κατοίκων και το εγχείρημα θα συνεχιστεί, όπως τόνισε ο πρόεδρος του χωριού στην εφημερίδα «Εμπρός» της Λέσβου, με το να αναλάβουν το κλάδεμα και τον καθαρισμό της παραλίας του χωριού, των Βατερών, για είναι όλα έτοιμα για την καλοκαιρινή περίοδο.

«Η δουλειά αυτή στοίχισε για τον καθένα χρόνο και χρήμα όμως μπροστά στην ανάγκη το χωριό μας να έχει σωστή εικόνα προς τα έξω για να ικανοποιήσει τους επισκέπτες, η ανταπόκριση ήταν άκρως συγκινητική και θα επεκτείνουμε το εύρος των παρεμβάσεών μας», τόνισε για το θέμα ο πρόεδρος της κοινότητας Ευστρ. Παράκοιλας.

Μπράβο τους! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ