31.10.2014 12:23

«Αδιαφορία ίσον ηθική συναυτουργία»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΒΟΥ ΜΕΛΑΝΕΙΟΥΣ «Η ΜΕΛΑΙΝΑ ΑΚΡΑ»

 

Μία ακόμη διαμαρτυρία για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας πέριξ των ανεμογεννητριών έρχεται να προστεθεί στην κοινή ανακοίνωση των προέδρων των χωριών Μελανειούς, Αγίου Γάλακτος και Νενητουρίων.

 

Με δελτίο Τύπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου Μελανιούς « η Μέλαινα Άκρα» επισημαίνει τον κίνδυνο από τις ανεμογεννήτριες εξαιτίας της κακής χωροθέτησης, της μη λήψης μέτρων ασφαλείας αλλά και της μη αποψίλωσης των εκτάσεων γύρω από αυτές.

 

Όπως επισημαίνει το Δ.Σ. κατά την τελευταία ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από 2 χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου 2012 με αφορμή την τότε πυρκαγιά καλούσαν της αρχές μεταξύ αυτών και την Εισαγγελία Χίου να παρέμβουν προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος τόσο ως προς την απόσταση των ανεμογεννητριών από την κατοικημένη ζώνη και δεύτερον ως προς την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

 

«Ατυχώς, η  έκκλησή μας αντιμετωπίστηκε με παντελή αδιαφορία, με συνέπεια να έχουμε και την  επισυμβάσα στις 22 τρέχοντος καταστροφική πυρκαγιά –τρίτη εντός εξαετίας-, η οποία, ως γνωστόν, επεκτάθηκε σε τρία χωριά. Επειδή αυτή, εάν δεν ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, δεν  θα είναι η τελευταία, καλούμε και πάλι τις ως άνω Αρχές να αναλάβουν τις σχετικές ευθύνες τους. Τυχόν νέα αδιαφορία ή ολιγωρία, όπως η μέχρι τούδε επιδειχθείσα, θα ισοδυναμεί στην επαπειλούμενη νέα καταστροφή -όπως ισοδυναμεί και στην παρούσα- με ηθική συναυτουργία», καταλήγει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου Μελανειούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                      

 

                                 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ