22.12.2014 11:28

Αδέσποτη… πολιτική

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ Ο ΦΙΛΟΖΩΪΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

Η έλλειψη προγραμματισμού, σαφούς προσανατολισμού και οι εμπλοκές αρμοδιοτήτων δεν έχουν επιτρέψει στις έως τώρα δημοτικές αρχές να αντιμετωπίσουν σωστά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Κάποιες σπασμωδικές και μεμονωμένες ενέργειες μάλλον είχαν τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Η νέα δημοτική αρχή έχει υλοποιήσει έως τώρα κάποια προγράμματα μικρής εμβέλειας, τα οποία ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βασίλης Αγιαννίδης χαρακτηρίζει «αποσπασματικά και σε λάθος κατεύθυνση».                                                                                     Αντίθετα, η αρμόδια αντιδήμαρχος Βιβή Ποταμούση υποστηρίζει ότι απέδωσαν και ήταν ο προάγγελος του εκτεταμένου προγράμματος θεραπείας τραυματισμένων ζώων, στείρωσης, εμβολιασμών και ταυτοποίησης με chip, που περιλαμβάνει το πρόγραμμα Υπηρεσιών Κτηνιάτρων για τα αδέσποτα σκυλιά, το οποίο καλείται να εγκρίνει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, για να ανοίξει ο δρόμος της εφαρμογής του. Η δαπάνη ανέρχεται στις 10.000 ευρώ περίπου.

Τι συμβαίνει;

Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος εγκαλεί τη δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας ότι από τις 26 Σεπτεμβρίου έχει καταθέσει υπόμνημα με προτάσεις, το οποίο πρώτον δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στους αρμόδιους φορείς και δεύτερον δεν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο πρέπει να εγκριθεί, για να εφαρμοσθεί.

«Το παράδωσα στο Πρωτόκολλο, με την παράκληση να κοινοποιηθεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και να συζητηθεί σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρότεινα μάλιστα να το φωτοτυπήσουμε εμείς και να το μοιράσουμε στους δημοτικούς συμβούλους. Μου είπαν πως δεν χρειάζεται. Την περασμένη Πέμπτη πήγα να μάθω τι απέγινε και στο Πρωτόκολλο μου είπαν ότι ο υπάλληλος που το χρεώθηκε το κοινοποίησε στο δήμαρχο και σε δύο Υπηρεσίες ακόμα αλλά όχι στην αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, που είναι αρμόδια για το θέμα των αδέσποτων ζώων και την περισυλλογή αδέσποτων και ανεπιθύμητων. Το υπόμνημα δεν προωθείται και αντ’ αυτού γίνονται άλλες δράσεις που είναι αδύνατον να αποδώσουν», προσθέτει ο Β. Αγιαννίδης.

 

Σημαντικό

Η Β. Ποταμούση δηλώνει δεν έχει ενημερωθεί για το υπόμνημα, αλλά υποστηρίζει ότι το έργο που θα συζητηθεί σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή είναι σημαντικό και  θα δημιουργήσει τις βασικές αρχές για την οργανωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ