3.4.2016 13:09

Αδειάζει σταδιακά το λιμάνι

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΑΕΡΑ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 2.150 ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Οι εικόνες των κλειστών συνόρων αλλά και η είδηση για άμεσες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία φαίνεται ότι δεν στάθηκαν δυνατές να αποτρέψουν τα νέα καραβάνια προσφύγων να αποβιβαστούν στη Χίο.

Καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι αφίξεις συνεχίζονταν κανονικά ενώ το πρωί της Κυριακής και παρά τον δυνατό αέρα 78 μετανάστες κατάφεραν να αποβιβαστούν σε Αγία Ελένη και Αγία Ερμιόνη.

Στο νησί βρίσκονται συνολικά 2.154 άτομα. Από αυτά 250 άτομα παρέμεναν στο λιμάνι της Χίου, άλλοι 300 περίπου μετακινήθηκαν στη Σούδα ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ., όπου φρουρούνται από αυξημένη αστυνομική παρουσία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» οι αιτήσεις των μεταναστών για άσυλο υπερβαίνουν τις 250, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα καθώς έτσι αποτρέπεται έστω και προσωρινά η επαναπροώθησή τους στην Τουρκία. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ