20.8.2014 13:54

650 άδειες κι είναι μόνο η αρχή

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Άγια μέρα για τους κυνηγούς σήμερα. Άρχισε το κυνήγι και έως τις 28 Φλεβάρη του 2015 οι Τετάρτες, τα Σαββάτα και οι Κυριακές απόκτησαν νόημα, ζωή και ενδιαφέρον. Αντιλαλούν ντουφεκιές τα περάσματα, τα βουνά και οι κάμποι.

Αλλά δεν χαίρονται σήμερα όλοι. Οι υπάλληλοι των γραφείων του Κυνηγητικού Συλλόγου ζουν τον Γολγοθά τους, όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.

Χτες απο το  πρωί έως το βράδι δεν πρόλαβαν να πάρουν ανάσα. Το χειρότερο όμως είναι ότι με την αλλαγή του νόμου και των κανονισμών, οι περισσότεροι κυνηγοί πρέπει να βγάλουν νέες άδειες. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να καθυστερήσουν να πάρουν στα χέρια τους τα απαραίτητα έγγραφα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυνηγήσουν απο σήμερα. Παράλληλα όμως θα πληρώσουν και περισσότερα χρήματα, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει άλλες οικονομικές θυσίες.

Αιτήσεις έκδοσης  αδειών

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιάννη Μεννή, έως χθες το απόγευμα στον Κυνηγητικό Σύλλογο είχαν κατατεθεί περισσότερες απο 650 τοπικές, περιφερειακές και γενικές αιτήσεις έκδοσης αδειών, με συνεχή και μεγάλη αυξητική τάση.

Στη Διεύθυνση Δασών δεν έχουν κατατεθεί ακόμη ξεχωριστές αιτήσεις έκδοσης όπως έγινε κατά συρροή πριν απο μια πενταετία περίπου όταν πολλοί κυνηγοί έβγαλαν τις άδειες τους κατευθείαν απο τη Δασική για να διαμαρτυρηθούν και να  τιμωρήσουν οικονομικά μια παλιά διοίκηση η οποία δέχθηκε την επιβολή του έκτακτου τέλους απο την Β` Κυνηγητική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους.

Έως χτες το απόγευμα απο την αρμόδια Δασική υπηρεσία είχαν εκδοθεί γύρω στις 250 άδειες, αλλά όπως μας διαβεβαίωσε ο δασικός Απόστολος Φλιούκας οι κυνηγοί δεν πρέπει να ανησυχούν, αφού οι αρμόδιοι υπάλληλοι κατανοώντας την αγωνία τους θα δούλευαν όσο χρειαζόταν έως αργά το βράδι για να επικυρώσουν όσες θα τους είχε προωθήσει ο σύλλογος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ