24.5.2012 11:32

60 θέσεις στάθμευσης στην παραλιακή του Βροντάδου

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΕΡΓΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Ριζικά φαίνεται ότι θα αρχίζει να αλλάζει στο αμέσως επόμενο διάστημα η εικόνα του Βροντάδου σε ότι αφορά τη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων,  μια και  χθες αναδείχθηκε μειοδότης σε διαγωνισμό που θα επιχειρήσει να βάλει ένα τέλος στο χάος που επικρατεί τόσο στην παραλιακή του οδό  όσο και στους εσωτερικούς δρόμους.
Η εταιρεία του Γ. Σταμούλα που κέρδισε το έργο με ποσοστό έκπτωσης 37% θα ξεκινήσει τις εργασίες από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου προκειμένου να εφαρμοστούν στην πράξη όσα προβλέπει η μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Μέσα από αυτό το έργο αναμένεται να δοθεί μία οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης  χώρων στάθμευσης κατά μήκος της παραλιακής, αφού μετά τη δημιουργία των νησίδων η στάθμευση οχημάτων στις δύο πλευρές του δρόμου ήταν απαγορευτική έως και επικίνδυνη.
«Θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 60 θέσεις στάθμευσης, από την περιοχή των Τριών Μύλων μέχρι και την περιοχή των ΕΛΤΑ του Βροντάδου. Παράλληλα θα υπάρξουν σηματοδοτήσεις σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο ενώ όσοι δρόμοι είναι μεγαλύτεροι από 5,5 μ. θα γίνουν υποχρεωτικά διπλής κατεύθυνσης. Τέλος η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει σωστές διαγραμμίσεις, κυρίως σε σημεία που η ανυπαρξία τους μέχρι σήμερα αποτελούσε πρόβλημα και ενείχε κινδύνους για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών», εξηγεί στον «π» ο κ. Λαμπρινούδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ