14.9.2018 17:06

5 χρόνια 60 παιδιά και αμέτρητες επιτυχίες

Η 5η χρονιά λειτουργίας στο «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα αποτελεί για το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και την ίδια την οικογένεια του καπετάν Παναγιώτη μια διπλή γιορτή. Και επισημαίνουμε διπλή, γιατί ειδικά φέτος συνοδεύεται από την αντίστοιχη για πρώτη φορά λειτουργία του TEENS, του πρώτου πανελλαδικά Ναυτικού Λυκείου στην Ελλάδα.

Στον αγιασμό που τελέστηκε το μεσημέρι στο «Σπίτι της Μαρίας» με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά και την υποδοχή των νέων τροφίμων από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας η υπόσχεση του Νίκου Τσάκου υπήρξε ξεκάθαρη. «Κάθε στόχος που βάζουμε ως Ίδρυμα, ως Οργανισμός, ως οικογένεια, φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Και θα είμαστε εδώ εκπληρώνοντας όλα εκείνα που για εμάς αλλά και για τον τόπο αποτελούν αναγκαία εφόδια για τους νέους που επιθυμούν πραγματικά να αποκτήσουν τις βάσεις για να προχωρήσουν στην κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά αμέσως μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος.

Παρουσία σχεδόν του συνόλου των τοπικών αρχών, η οικογένεια Τσάκου άνοιξε τις πόρτες στο «Σπίτι της Μαρίας» και έκανε τους παρευρισκόμενους  κοινωνούς για άλλη μια χρονιά στα όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής η «Στέγη» και πρωτίστως στην επιτυχή είσοδο 5 τροφίμων στις Σχολές Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και στις Σχολές Πλοιάρχων, ο ένας μάλιστα εκ των οποίων μπαίνοντας πρώτος.

Φέτος την εκδήλωση τίμησε ο πρέσβης της Παραγουάης, εκπρόσωποι Διεθνών Ναυτικών Οργανισμών όπως και τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνης Κουνάδης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ