6.6.2018 12:21

2ο ΓΕ.Λ.: Καταγγελίες γονέων και μαθητών για διαφορετικά θέματα στην ίδια τάξη

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται για μία ακόμη φορά το 2ο Γενικό Λύκειο Χίου έπειτα από καταγγελίες γονέων και μαθητών για το μάθημα της νέας ελληνικής λογοτεχνίας. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στον «π» τα θέματα μεταξύ των τμημάτων της ίδιας τάξης δεν ήταν κοινά για όλους τους μαθητές κάτι που δημιούργησε αντιδράσεις από τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς.

«Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο συνέβη αυτό στο σχολείο μας. Ενώ δηλαδή στα τμήματα Α1, Α2 και Α4 της Α’ Λυκείου υπήρχαν συγκεκριμένα θέματα από δύο καθηγητές, στο Α3 υπήρχαν διαφορετικά θέματα από άλλο καθηγητή κάτι που διαπιστώθηκε εκ των υστέρων και χωρίς να δοθούν εξηγήσεις», ανέφεραν οι γονείς ζητώντας δημόσια διευκρινήσεις για το ζήτημα.

Από το ρεπορτάζ του «π» προέκυψε ότι η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε ειδικές περιπτώσεις οι μαθητές της ίδιας τάξης σε ενδοσχολικές εξετάσεις, να εξετάζονται σε διαφορετικά θέματα αν για παράδειγμα οι μαθητές δεν έχουν διδαχθεί την ίδια ύλη ή άλλες περιπτώσεις που είναι στην κρίση του εκάστοτε καθηγητή.

Να σημειωθεί ότι ο «π» προσπάθησε να επικοινωνήσει 2 φορές με τον διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου Χίου ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό παρότι ο ίδιος βρίσκονταν στο σχολείο. Στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια ανταποκρίθηκε ο Υποδιευθυντής κ. Στ. Σταυρινούδης (12:19) διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε υπηρεσιακά θέματα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ